keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Suunnittelupäivä: Koru miehelle ~ Planning day: Necklace for a Man

Minulta on muutamaan otteeseen kyselty, josko olisin halukas tekemään korua miehelle. Miesten korut tuntuvat muutoinkin olevan juuri nyt tapetilla. Ajattelinkin, että sellaisen suunnitteleminen voisi olla mukava kokemus. Siispä: tuumasta toimeen :)
Korun materiaaleiksi valitsin pronssia, hopeaa ja mustaa 1,5 mm tai 2 mm kuminauhaa sterling- hopeisella jousilukolla.


 Koruun on tulossa pronssinen riipus hopeaisella lisukkeella... Metalliriipusten tekemiseen tutustuinkin jo viime vuoden puolella, joten tästä on mukava jatkaa...


 Every now and then I have been asked if I could make jewelleries for men. So I though that it would be fun to make one.  The materials I pick for this project are bronze, sterling silver and black rubber string with sterling silver springring clasp.  My plan is to make a bronze pendant with silver accessory part.. It's interesting to see, how the jewellery will shape up..14 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan taas tekeleistä ;) Pidät meitä jännityksessä kun on monta rautaa tulessa!

  Mä oon tuiki tietämätön kaikesta muusta materiaaleista paitsi Sterling-hopeasta ja hopeoidusta. Onko tuo pronssilanka kuinka kallista ja mistä sitä saisi? Nikkelivapaa? Entäs sitten kupari?

  VastaaPoista
 2. Ninni, kiitos :)

  Juu, mä olen vähän tämmöinen suunnittelijatyyppi, tykkään pitää monia asioita samaan aikaan 'suunnittelupöydällä'. Kun toinen asia on teon alla, niin toinen saa samalla ikäänkuin 'muhia mielessä'...

  Ja koska monet suunnitelmat ovat minulla jääneet usein pelkiksi suunnitelmiksi, niiden julkistaminen esim näin blogin välityksellä on oiva keino saada puhtia toteutukseen. On ikäänkuin pakko saada jotain aikaan ;)

  Tuota pronssilankaa saa esimerkiksi Silver Studiosta täältä Turusta. Heillä on tietenkin myös nettikauppa. Sieltä sivustolta löytyy myös tietty ne hinnat ( ei muistaaksein ollu kamalan kallista)...

  VastaaPoista
 3. JEPP!! ;) Taitaa tältä tytöltä lähtee tuohon puljuun tilaus ;) Ootko korviskoukkuja tehnyt tuota pronssilangasta? Kaikki uutuudet kutkuttaa tänä vuonna =) ja kun se hopean hinta on mitä ON! ei sitä viitti hankkia ku vaan erikoistapauksissa =/

  VastaaPoista
 4. enpä oo tehny korviskoukkuja tuosta langasta. Tässä välissä käväisin katsomassa tarjontaa, ja
  juu.. siellä onkin ihan kivasti noita eri vahvuisia lankoja tarjolla..
  Tuli mieleen, että pronssista tulisi varmasti upeaa ketjua (sinähän olet ketjunpunonnan ammattilainen :)

  Jotenkin hassua, mutta itse miellän pronssin jotenkin 'arvokkaammaksi' materiaaliksi verrattuna kupariin, vaikka ero on ihan hiuksenhieno..

  Ainakin paksummat langat on muuten aivan tajuttoman jäykkää materiaalia, joka käyttäytyy taivutettaessa ihan ennalta arvaamattomasti. Viime käsittelykerralla langanpätkiä singahteli minne sattui, yksi osui silmäkulmaan.. joten varovaisuus lienee paikallaan ...

  VastaaPoista
 5. Mullakin on mielessä ollut näinä päivänä miesten korujen suunnittelu :).
  Ja tuttua on tuo Silver Studion pronssilanka kans.

  Olen muuten uusi kävijä sun blogissa :).

  VastaaPoista
 6. Oih, materiaalit oivat, mielenkiinnolla jäämmä odottelemaan lopputulosta :). Mullakin on tuolla kaapissa jo tovin odotelleet kuparilangat ja levyt, vielä kun sais jalostettua tuotteeksi.

  VastaaPoista
 7. Jaana, kiitos kommentistasi :)

  Ja eilen jo yrittelinkin etsiä mahdollista blogiasi.. Nyt se sitten löytyi.. vähän piilosta :)

  Löytyikin upeiden korujen tekijän blogi! Taitava olet :)

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista, jään jännityksellä odottelemaan minkälaisen kokonaisuuden loihdit noista materiaaleista. Tulee varmasti upea. Itse olen valmistanut vain sterling hopeisia koruja.

  VastaaPoista
 9. Tanja ja Valokki, kiitokset kommenteista :)

  Tanja: sitten vaan kuparit esiin ja toimeen.. olisi ihana päästä näkemään työsi tuloksia :)

  Valokki: Hopean hinta on tällä hetkellä niin korkea, että se pikkuisen rajoittaa ainakin omaa hopeankäyttöäni..

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa lupaavalta ja valmiiksi jo miehekkäältä tuo suunnitelmasi.
  Ja Ninnille vielä, että olen tehnyt korviskoukkuja Silver Studion 0,8 mm:n langasta. Vähän jäykkää on, mutta kyllä siitä koukut saa ihan hyvin.

  VastaaPoista
 11. No, nyt lähti SilverStudiolle pronssi-tilaus ;)

  VastaaPoista
 12. Kiva :) Mukava nähdä, mitä ihanuuksia saat pronssista aikaan :)

  VastaaPoista
 13. Ja taas inspiroiva työkalukuva! Nää on aivan mahtavia! Pitää varmaan laittaa tuollainen töissä tietokoneen taustakuvaksi, jotta pääsee vireeseen!

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.