maanantai 21. helmikuuta 2011

pellavalettejä ja opaaliaTeen korun vähän aikaa sitten hankkimani riipuskiven ympärille. Kiven englanninkielinen nimi 'arborization opal' viittaa sen olevan opalisoitunutta puuta (muinoin eläneen puun solukko on korvautunut opaalilla ja muilla mahdollisilla kiviaineksilla).Tein riipukselle nauhan  puuvillapitsiä ja pehmeää pellavanyöriä palmikoimalla. Riipusosaan lisäsin pienet pellavankukkien sävyiset akvamariinihelmet. Korun muut osat ovat sterling-hopeaa. Korusta tuli (tulee) jälleen kerran hyvin yksinkertainen, muutamasta materiaalista koostuva.


Ja kuten kuvasta näkee, en ole vielä päätellyt nauhojen päitä, koska mietin vielä, jätänkö nauhaosuuden tuollaiseksi pitkähköksi (n. 60 cm)  niskan taakse solmittavaksi vai lyhennänkö sitä hiukan ja lisään koruun lukkokiinnityksen. Lukkosysteemi tuntuu hiukan luontevammalta ratkaisulta. Lisään koruun toisen rusetinkin, kunhan saan uutta pitsiä ja todennäköisesti täydennän/muutan korua muutoinkin.

Minulla on paha tapa esitellä täällä näitä puolivalmiita tuotoksia, mutta se kuuluu blogini luonteeseen. Tämäkin koru tullee valmiiksi vasta kokeilujen ja makustelun kautta.

 

Ihastuin tuohon pellavan ja puuvillapitsin yhdistelmään siinä määrin, että tulen käyttämään näitä materiaaleja varmasti muissakin koruissani. Tuo tekemäni nauha on äärimmäisen pehmeä ja pellavanyörin ansiosta sen pitäisi olla myös suhteellisen vetoluja.

Necklace with arborization opal, aquamarine, sterling silver, cotton lace and linen.

.

22 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ratkaisu! En tiedä vielä, että pidänkö kovasti, mutta mielenkiintoinen on ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. voi voi VOI!! kuinka kaunista, Kati!! Ja kiviriipus on piste i:n päälle. *Atshii* ainakin tämän päivän kotosalla, ku flunssa pukannut päänsärkyineen päälle :/ , mutta tuskin mitään saa aikaiseksi, kuin Korukopla-haasteen kuvituksen postauksen tänne EHKÄ..

  VastaaPoista
 3. Pidän kovasti pitsipalmikosta, ja niin sopivat kivet, herkän sinisen väriset, kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
 4. Upea on tuo kivi! Ja erityisen hieno pitsi-pellavayhdistelmä. Mainio ratkaisu, ja tosi kaunis!

  VastaaPoista
 5. Tuo pitsi on niin ihanan herkkkää! Laittaisin sitä itsekin joka koruuni jos osaisin yhdistää sitä minkään kanssa kauniisti. Tämä on kaunis. :)

  VastaaPoista
 6. Jaana,kiitos :)

  Leena, minusta on tärkeää saada myös 'en tiedä tykkäänkö niin paljon'-kommenttejakin, koska ne auttavat katselemaan tuotoksia uusin silmin ja eri näkökulmista. Kiitos kommentistasi:)

  Ninni, kiitos :)Flunssaa tuntuu olevan liikkeellä tosi paljon täällä turussakin. Toivottavasti pöpö lähtee nopeasti.. Lepäile! :)

  Manteli, kiitos :) Halusin kokeilla, miten tämän kevään ja kesän trendimateriaali taipuisi koruksi. Itsekin tykkään tästä nauhasysteemistä...

  Millainen, kiitos :) Kivi on minunkin mielestäni upea...

  Riina, kiitos :) Ensimmäistä kertaa minäkin tässä yhdistelin näin herkkiä materiaaleja keskenään...

  VastaaPoista
 7. Vastakohdat- herkkä pellava ja pitsi (jotka mielestäni saavat tukea toisiltaan) ja kova, tumma kivi näyttää toimivan LOISTAVASTI.
  Jo se, että sinulle tulee tälläinen kombinaati edes mieleen, kertoo luovuudestasi! Ihanaa.
  ihan parasta on, että makustelet asioita kanssamme, etkä pläjäytä vain valmiita koruja näytille.
  Superkymppi sille, että korussa toispuolisuutta, rusetti vain toisella puolella♥♥♥
  Jään mielenkiinnolla odottamaan korun mahdollista muutosta (vaikken näe, että tälle pitäisi enää tehdä mitään mutta ymmärrän lukkoajattelun)

  VastaaPoista
 8. Upea riipus ja ihanat nauhamateriaalit! Tulee aivan laventelituoksu nenään ja muistoja mummolan liinavaatekaapista! Aivan ihanaa nostalgiaa tässä korussa. Ja ei mitään lukkoja. Solmimalla kiinni ja jää hyvin tämän henki ajanmukaiseksi, ei tule liian monenlaista tähän koruun.

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia kommenteista, Marissa ja Marjo :)

  Marissa... jotakin vastakohtaisuutta tässä yritinkin tavoitella..mukavaa, jos hakemani tunnelma välittyi kuviinkin :)
  Noista ruseteista tuli mieleen, että voisin tehdä niistä irrotettavat, vaikkapa klipsikiinnityksellä. niitä voisi käyttää korussa fiilispohjalta.. lisäten tai poistaen :)

  Marjo... Minulle tuli nauhoja letittäessä myös muistoja mieleen..:)
  Tuo kiinnitysjuttu on vielä auki, onko niskaan tuleva solmunen sitten liian tuntuva, nauha on kuitenkin melko leveää, vaikka onkin pehmoista...

  VastaaPoista
 10. Aivan sanattomaksi menin, olen ihastunut nykyisin noihin nauhoihin ja nyt tuntuu siltä että "voi vitsi, miksen keksinyt itse" ;D aivan mahdottoman ihana, lämminhenkinen , vanhahtava, pehmeä, lämpöinen ja persoonallinen. Riipuskivi kaunis, rusetit upeat....

  VastaaPoista
 11. Ihana koru, henkii vanhaa romantiikkaa ja herkkyyttä. Jotenkin korun voi tuntea käsissään, vaikka sitä voikin ihailla vain näin tietokoneen ruudulla.

  VastaaPoista
 12. Niina, kiitos :) Nauhakorut ovat siitä ihania, että ne ovat niin keveitä - ja pehmoisia..Riippuen tietenkin käytetystä materiaalista.

  Akvamarin, kiitos :) Pellavassa on kyllä vähän sellaista vanhaa, Elovenamaista Suomifilmi-tunnelmaa :)

  Elina, kiitokset :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kauniista sanoistasi blogissani,
  Kiven sävy tuo mieleeni spektroliitin,.kaunis sävy joka vaihtelee valon myötä ja kimaltelee auringon kanssa.
  Olet taitava korujentekijä iloa ja valoa päiviisi.

  VastaaPoista
 14. Piti vielä sanomani Turku on kaunis ja kauniit talviset kuvat olit ottanut sieltä..ihailen!

  VastaaPoista
 15. Ja täältä löytyi aarteiden tekijä:)

  VastaaPoista
 16. Vino pino... Tarja... kiitokset kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 17. Mukava vanhahtava ja romanttinen tunnelma, hurmaavat nauhat keskenään!

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.