lauantai 12. helmikuuta 2011

Saharan kuninkaallinen

Sterling-hopeaan kiedotun kaulakorun keskuskivenä on  50 mm pituinen royal sahara-jaspis, jonka hankin vähän aikaa sitten maailmalta.


Jaspista kannattavaan ketjuun valitsin pehmeän värisiä kiviä: roosan, ruskean ja vaalean sävyistä aurinkokiveä, vuorikristallia ja riipuksen kuviointia toistavaa kahvijaspista. Koru on pituudeltaan n. 55 cm. Yläkuvassa riipuksen vasemmassa alakulmassa näkyvä viiru on valon heijastumaa.Käytin korussa myös hentoa, kuvioitua sterling-hopeaketjua. Rakenteen vahvistamiseksi lisäsin näihin kohtiin vielä erilliset ketjunpätkät. Värimaailmansa ja ehkäpä myös tuon ketjuratkaisun vuoksi riipusta kannattavasta  ketjusta tuli hyvin herkän oloinen. Riipusosa on luonteeltaan voimakkaampi.

Yksi riipuksen mielenkiintoinen yksityiskohta on sen yläosassa sijaitseva täplä, joka  muistuttaa muodoltaan kaitselmuksen, varjeluksen ja huolenpidon symbolina käytettyä silmäkuviota (Eye of Providence).
Royal sahara - jaspis 'löydettiin' vasta muutama vuosi sitten itäisen saharan alueelta. Kivi on erittäin kovaa  (mohsin asteikolla n. 8) ja siksi erittäin vaikeasti työstettävää. Useat kiviasiantuntijat pitävät tätä yksinomaan Saharan alueella esiintyvää maisema-jaspiksen 'alalajia' yhtenä kauneimmista jaspiksista. Kaunista se on minunkin mielestäni. On kuin kivi huokuisi Saharan aavikon hiljaista voimaa.


Necklace with Royal Sahara Jasper, sun stone, coffee jasper, rock crystal and sterling silver. Jasper pendant is 50 mm long.  Royal Sahara Jasper, recently found  from Eastern Sahara, is said to be one of the most beautiful jaspers. It is very hard, around 8 on moh's scale.  I think the stone is very beautiful...

An interesting detail in this pendant is the spot located on top of stone. It looks a bit like the
Eye of Providence.

23 kommenttia:

 1. Huokailen täällä hiljaa itsekseni (tai luulin sen olevan hiljainen, kunnes poika kysyi minulta "Äiti, mikä nyt?") Niin kaunista, juhlallista, upeaa... ja tuo riipus kyllä kruunaa KAIKEN!!!!! Itsekin haluaisi joskus näitä ihanuuksia ;)

  VastaaPoista
 2. Kaunis, niin riipus kuin korukin.

  VastaaPoista
 3. Tässä on kyllä niin kaunis värimaailma, että ihan hengästyttää...

  VastaaPoista
 4. Ihana riipuskivi, kaunis koru ja värit on jälleen niin täydelliset. Sun korujen värityksiä voisi tuijotella pidempäänkin.

  VastaaPoista
 5. Ninni... Amalia... Mona... Rita... Katri... Kiitokset ihanista kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 6. Valtavan kauniit väri- ja muotoyhdistelmät, hieno idea käyttää väleissä ovaaleja ja ketjua, tulee jotenkin keventävä vaikutelma.
  Ja noita kauniita kieputuksia ihailin.

  VastaaPoista
 7. Upea kivi ja kaunis kokonaisuus! Harmoniset värit.

  VastaaPoista
 8. Itku tuli taas, kauniista kivistä ja sanoista johtuen. Itku oli kuitenkin lohduttavan puhdistavaa, onnellista itkua. Näiden kuvien ja sanojen äärellä voisi viipyillä loputtomiin.
  Kiitos taas♥

  VastaaPoista
 9. Kauniita kiviä ja upea koru :)!

  VastaaPoista
 10. Vikki... sole... Vino pino... Marissa... Jaana... Kiitokset mieltä lämmittävistä kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 11. Tämä koru on jälleen osoitus hyvästä maustasi, taidostasi nähdä materiaalin suomat mahdollisuudet ja kyvystäsi toteuttaa mahtavat ideasi. Tätä on osaaminen parhaimmillaan! Myytkö muuten korujasi? Tästä olisin kiinnostunut. Toisaalta... toivottavasti rohkenet hinnoitella korusi niiden kauneuden ja arvon mukaan. Voi olla, ettei mulla ole niin paljon rahaa.. Kiitos että, suot meille mahdollisuuden nauttia upeista kättesi töistä tämän blogin välityksellä.
  Tuutikki

  VastaaPoista
 12. Upea koru,kauneimpia riipuksia, mitä olen nähnyt, riipuksessa on kauniita kuvioita, aivan kuin maisema.
  Kivien värit sointuvat yhteen, kaikki on tasapainossa, huokaisen:)

  VastaaPoista
 13. Tuutikki ja Manteli..kiitoksia kauniista kommenteistanne :)

  Tuutikki... tämä koru on tulossa myyntiin. Mutta ennen kuin voin lähettää korun hyvillä mielin uuteen kotiin, minun on korvattava nuo hentoakin hennommat sterling-hopeiset ovaalit kestävämmällä materiaalilla. Haluan myymieni korujen olevan mahdollisimman kestäviä ja pitkäikäisiä. Tuskin koru nytkään katkeaisi helpommin kuin korut yleensä (siinähän on tuo rinnakkaisketjutus), mutta vaarana on, että ovaalit taipuvat ja menettävät muotonsa. Yritän löytää ratkaisun, joka ei muuta korun yleisilmettä.

  Muutoksen jälkeen laitan korun tarvittavine tietoineen Korun Aika-kotisivulle (www.korunaika.com), jonne alan pikkuhiljaa työstää muitakin hyvää kotia kaipaavia koru-yksilöitä.

  Laitan kuvan muutostyön tuloksesta myös tänne blogiin. Mikäli olet kuvan nähtyäsi vielä kiinnostunut korusta, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse.

  Manteli.. Ihastuin tähän kiveen aivan suunnattomasti heti, kun sen näin.. :)

  VastaaPoista
 14. Olen näkevinäni tässä riipuskivessä maiseman...vettä ja taivaan ja vähän kalliotakin. :) Liekö mulla hyvä mielikuvitus vai mikä, mutta vaikea on silti uskoa miten kaunis tuo riipus voikin olla. <3 VAU!

  VastaaPoista
 15. Matti myöhäisenä täällä kommentoi että koru onihana, tykkään kovasti väreistä ja tuosta ketjun käytöstä.

  VastaaPoista
 16. kuparikukka ja Niina, kiitos kovasti kauniista kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 17. Kauniit sävyt!

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 18. Valtavan kaunis riipuskivi! Koru kokonaisuudessaan nätti kuin mikä. Värit ovat lemppareitani. Ketjuosat kiva yksityiskohta vahvikkeiden kanssa.

  VastaaPoista
 19. Lumo... Valokki..Kiitokset kommenteista :)

  VastaaPoista
 20. Todella tyylikäs ja syvällinen koru!

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.