torstai 30. syyskuuta 2010

Akaatteja ja karneolejaOlen viime päivinä käyttänyt kesällä tekemääni, rouheahkoa rannekorua (linkki koruun).  Huomasin eilen, että voisihan sille tehdä kaulakorunkin kaveriksi, kun noita materiaalejakin vielä löytyy.
Korussa on erilaisia akaatteja, karneolia ja onyksia. Korun etuosaan lisäsin  yhden suurehkon picassojaspisovaalin. Kivien välejä pehmentävä ketju on hopeoitua ja lukko sterling-hopeaa. Mietin, laitanko koruun vielä jonkin sortin riipuksen, mutta taidan jättää korun pelkäksi nauhaksi tällä kertaa...

 Selailin viikonloppuna korutarvikeliikkeiden sivuja ja kylläpä moniin puoteihin onkin taas ilmestynyt mitä hienoimpia korukiviä. Jos en tekisi koruja, hankkisin noita ihanuuksia ihan vain ihaillakseni... Tällä kertaa en tosin etsinyt kiviä vaan puuta viime postauksessa mainitsemaani greippikvartsikoruun, joka itseasiassa oli jo valmiina ja vain  patinointia vailla.  Puisia korutarvikkeita  siis etsin, mutta hyvin vähän niitä on tarjolla. Tässä olisi minun mielestäni oivallinen idea jollekin pienelle puujalostusalan yrittäjällle. Suomi on puuta täynnä, mutta puiset korutarvikkeet (siis nekin vähät, jotka ylipäänsä löytyvät) tuodaan ulkomailta. Syynä ei voi olla suomalaisen puun suht pehmeä rakenne..tehdäänhän siitä huonekalujakin !  Ekologisille koruilutarvikkeille olisi aivan varmasti kysyntää... Designattuja helmiä, lukkoja... riipuksia.. kait tässä täytyy vuolemaan kohta opetella ;)

Necklace with agates and carnelian.
I made this bracelet last summer and  have worn it a lot lately. The bracelet, inspired by ancient beads and jewelry, is quite rough and  is made mostly of unfinished stones, but contains some polished shapes as well.  Now I wanted to have a necklace with similar style, but a bit less rough look.
 Necklace is quite short and is made of different kind of agates, carnelian, onyx,  picasso jasper, silverplated metal and sterling silver.

9 kommenttia:

 1. Syksyisen kaunista, täyteläisiä värisävyjä.
  Samaa mieltä korukivien kauneudesta, minäkin olen haalinut ihania tarvikkeita ja kivihelmiä, vaikken niistä paljon mitään voi tehdä nivelrikkoni takia. Otan silti usein ne esille hypisteltäväksi.

  VastaaPoista
 2. Upeat kivet, upeat värit!! Aivan ihana koru.

  -Puisia korunosia varmaan kotimaassa syntyisi, jos joku niistä suostuisi maksamaan; tästä joskus aiemmin keskusteltiin helmetissä kait.
  Ulkomailta tuodut helmet vaan on niin halpoja - itse olen hiukan puunpalasia hionut ja kyllä yhdenkin korupohjan hiominen vie sen verran aikaa, että ihmetellä täytyy noita halpishelmien hintoja. Kuka ne tekee ja millaisella palkalla?

  VastaaPoista
 3. Mags puhui asiaa !Olen monasti ihmetellyt samaa asiaa!
  - Mutta mennään koruusi; jälleen kerran niin taitavasti tehty koru ja aivan ihania kiviyksilöitä. Värit tietysti vielä minun makuuni.
  Aina ihmettelen muutamien koruilijoiden kauniita kuvaotoksia. Omani ovat kuin osuuskaupan tiskiltä, joka suljettiin jo sodan aikana.
  Ihan kateeksi käy näitä hienoja kuviasi, taito sekin !

  VastaaPoista
 4. Kiitokset, Manteli, Mags ja Marjo :)

  Manteli... Ikävää, ettet enää voi täysimittaisesti jatkaa korujen tekemistä. Mutta sinähän valokuvaat ja ne upeat upeat valokuvasi ovat kuin koruja.

  Mags... Sehän se on...Kotimaassa tuotetusta tavarasta täytyy maksaa enemmän. Jotenkin hirvittää katsella jostain halpatuontimaista tuotujen korujenkin hintoja: liikkuvat muutamissa euroissa. Olis hauska tietää, paljon siitä hinnasta ropsahtaa tekijän pussiin :) Nämä on näitä ikuisuuskysymyksiä, jotka tasaisin väliajoin mietityttää.

  Marjo: Otan kuvat ihan tavallisella, 8 megapikselin digipokkarilla, jossa on optinen zoomi ja makro. Kuvauksen vaikeimmaksi asiaksi olen kokenut aina sen, miten saada valo riittämään. Eilen oli hyvä kuvauspäivä, aurinkoa riitti. Kuvasin korun ilta-auringon aikaan, joten se sai vähän ylimääräistä hohtoa väreihinsä. Yritin leikata punervaa valoa kirkasvalolampulla (jonka käyttäminen on joidenkin valokuvaajatuttavuuksien mielestä niin Nou nou nou nou ;)). Sitten on näitä vähän yllättäviä tilanteita: Eilen vaikeutena oli pitää varsinkin nuo sileät akaatit pölyttöminä: Puhdistin korun varmaan viidesti uudella meikkisiveltimellä, mutta aina kun tsekkasin kuvat, niin akaatit oli taas imeneet pölyhitusia jostain ! Mistä sitä pölyä oikein tulee..kotikin on kuitenkin suht kunnossa, imuroitu ja mopattu ;)

  VastaaPoista
 5. Oi ei! Vielä kun kerrot, että pokkarikameralla kuvaat... Monesti jo aiemmin olen anonyymina blogiasi kommentoinut ja jälleen kerran en voi muuta kuin nöyrästi ihailla. Sinä olet taiteilija. Teet mahtavan kauniita koruja ja osaat ottaa niistä upeita valokuvia. Enää mua ei haittaa edes tuo musta tausta. Kiinnostaa tietää, mistä teet materiaalihankintasi??? Oma koruinnostukseni on vasta "pujotteluasteella",.. (siis metallivaijeriin). Pitäisi kai opetella vääntämään rauta- tai muuta -lankaa. Mutta mistä voi ostaa parhaat materiaalit?
  Tuutikki

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti, Tuutikki kommentistasi! Kovin tunnen itseni aloittelijaksi monessa suhteessa, tuollaiset kommentit saa ihan hämmentymään.

  Sitten niihin materiaalihankintoihin... Materiaalit ostan pääasiassa kotimaisista korutarvikeliikkeistä. Yleisesti ottaen olen ollut tyytyväinen kaikkiin suomalaisiin kauppoihin, missä olen asioinut, joten paremmuusjärjestykseen en haluaisi niitä laittaa. Kauppojen nettisivuja tutkimalla ja niissä hetkisen aikaa viettämällä löytyy sekä laadullisesti hyviä että omaa silmää miellyttäviä maateriaaleja. Kokeilin tätä varten juuri google-hakua ja laittamalla hakusanaksi vaikkapa 'korutarvikkeita' saa kaikkien niiden liikkeiden tiedot, joissa itsekin käyn, kunhan vain kahlaa muutaman hakusivun läpi. Yksi tämän harrastuksen mukavista jutuista onkin juuri erilaisten materiaalien etsimisen ja löytämisen ilo..

  Olet tullut mukavan harrastuksen pariin:) Tämä nimittäin vie mennessään ja aina on jotain uutta opittavaa ja tutkittavaa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynnistäsi blogissani,
  kerroit oleva harrastelija, mutta sinähän olet mykistyttävän taitava korujentekijä, oi että kuinka kauniita luomuksia ja että sävyjäkin löytyy joka lähtöön!

  Suuret Onnittelut sinulle olet äärettömän lahjakas!

  VastaaPoista
 8. Ai että on ihana koru! Ja mä niin niin niin tykkään näistä sun taidokkaista kuvista!!!

  VastaaPoista
 9. Sirkka ja Akvamarin, kiitos ihanista, kannustavista kommenteistanne :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.