perjantai 3. syyskuuta 2010

La Mer - AalloissaHalusin kokeilla, voisiko löytämäni pienet korallijyväset yhdistää meren väristen howliittien kanssa. Tulos on tässä. Huomasin, että päädyin taas yhdistelemään vastakkaisvärejä. Se taitaa olla minulle nykyään hyvin ominaista.
                                                                                   
 


Korua tehdessäni kuulin, että  jollakin meksikonlahtelaisella öljynporauslautalla on jälleen tapahtunut räjähdys  ja että öljyä vuotaa... Näitä ja muita, myös omaa pientä Itämertamme koskevia  uutisia kuulee varmasti kiihtyvällä tahdilla tulevaisuudessa. Myös Pohjoista jäämerta on alettu  hyödyntää kovalla otteella. Mitä seuraisi, jos (ja kun) Meksikonlahden kaltainen onnettomuus tapahtuisi tuolla alueella, joka on meksikonlahden tavoin ekosysteemiltään erittäin herkkä, ellei jopa herkempi. Ja onko ympäristöä uhkaaviin  tilanteisiin varauduttu millään tavalla.. sielläkään. Veikkaanpa, että ei.
Meremme ansaitsisivat meiltä toden totta enemmän respektiä ja rakkautta.

 Koruun tuli mukaan värjättyä howliittia, amatsoniittia, kasvatettua korallia, hopeoitua korumetallia ja sterling- hopeaa. En millään malta jättää kuvauksia seuraavan päivän valoisalle, vaikka tiedän, että paremmin onnistuis...

The oceans deserve our respect and love. Necklace with dyed howlite, amazonite, cultured coral, silverplated metal and sterling silver.

3 kommenttia:

  1. Olet kyllä tähän oikein kauniit kiviyksilöt löytänytkin. Laatukiviä. Oikein suu auki ihmettelen täällä! Mistä moisia.... .

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos :). Ihan ovat suomalaisesta korutarvikekaupasta kotoisin. Uusia kauppoja on muuten syntynyt viimeaikoina niin paljon, että ei meinaa perässä pysyä... Joskus vietän aikaa kauppojen sivuja selailemalla, ilman ostotarkoitusta. Pelkkä ihastelu riittää :). Hyvä puoli päämäärättömässä selailussa on se, että sitten kun sattuu jotain erityistä tarvitsemaan, tietää heti, mistä sen voisi löytää. Varmaan tuttua puuhaa sinulle kuin monelle muullekin koruntekijälle. Kaikilla sitä aikaa tällaiseen ylimääräiseen tutkiskeluun ei tietenkään ole...

    VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.