lauantai 9. lokakuuta 2010

Vaahteroita ja kalpeita sävyjäSyksyn väreissä on tänä vuonna ollut jotakin hyvin lempeää. Johtuneeko tavallista korkeammista lämpötiloista. Ja kohta ruska on ohi, tuuli repii lehtiä armotta.... Aurajoen rannoilla näkyy silti vielä niitä vahvempiakin  sävyjä:  Eilen tarkkailin joen elämää näiden komeiden vaahteroiden alla. Syysväreihin pukeutuneet puut loivat siimekseensä ihmeellisen lempeää valoa, harmaasta päivästä huolimatta.  Rannan vanhimpia lehtipuita on hakattu alas. Niiden kannot nököttävät rantatörmän hämyssä ..  Luulen, että ne ovat menninkäisten salaisia piilopaikkoja :)

 Kaulakorusta löytyvät tämän syksyn lempeimmät sävyt:


Halusin tehdä korun mahdollisimman kuultavista ja kalpeista  materiaaleista ja 'maadoittaa' kokonaisuuden lisäämällä joitakin tummempia elementtejä. Koruun valkoituikin tästä syystä luonteeltaan erilaisia helmiä: greippi- ja melonikvartsia, soochojadea, tummia makeanvedenhelmiä ja minulle uusi materiaalituttavuus: kauniin rouhea pyriitti (jokaisen hyvin  tuntema 'katinkulta'). Lukko ja muut metalliosat ovat sterling-hopeaa.Pale shades of  Autumn.
This necklace is inspired by the most delicate colors of this autumn: pale yellows, oranges and greens, as well as the fragile light shattered under fall colored maple trees.
The necklace is made of grapefruit and melon quartz, soocho jade, dark freshwater pearls, pyrite and sterling silver.

The colourful maple trees in pictures grow in Turku, along the Aurajoki river-bank.

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kerrassaan kauniita koruja ♥

  VastaaPoista
 2. Lempeät ovat sävyt kauniissa korussasi ja kantokuvassa on jotain satumaista.

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä onnistuneesti käyttänyt laimeita, lempeitä sävyjä vähän vahvempien kanssa; ei mikään helppo yhtälö - taaskin tykkään :-)

  VastaaPoista
 4. kuinka kauniita kuvia syksystä ! korut sointuvat aiheeseen ! upeaa !

  VastaaPoista
 5. Tulin vastavierailulle ja mitä löysinkään, aivan upeita koruja. Mitkä värit! Näihin en minä kykenisi kyllä kuunaan:)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia Zelda! Mukavaa, kun kävit :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.