sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Aurinkoenergiaa! ~ Solar Power
Olen viimeaikoina tutustunut ja ihastunut vihreisiin juomiin.. Siis niihin, jotka miksaillaan runsaista määristä erilaisia salaatteja ja joihin lisätään haluttaessa myös muuta tuoretta ja terveellistä.
Runsaasti lehtivihreää eli klorofyllejä sisältävät vihreät kasvikset ovat todellista voimaruokaa. Juomareseptejä tutkiskellessani löysin uudelleen myös vanhan tutun vehnänoraan, jonka olin tyystin unohtanut. Tämä pieni ja äärimmäisen tehokas energiapommi sisältää lehtivihreän ohella lukuisan määrän muita pigmenttejä, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä entsyymejä.
Juomiin on hyvä  käyttää luomusalaattia, sillä 'normaalilla tehoviljelyllä' kasvatettujen salaattien nitraattipitoisuus saattaa olla jopa monikymmenkertainen luomusalaatteihin verrattuna. 
Vehnänoraassa on paljon sulamatonta kuitua, joten mehu kannattaa tehdä joko lingolla tai siivilöidä se tehosekoituksen jälkeen. Löytämissäni ohjeissa vihermehujen pohjana käytetään yleensä vettä, mutta ihastuin kokeiluun, jossa tein mehun jääkaappikylmäksi jäähdyttämääni, erilaisilla kukilla maustettuun vihreään teehen. 

Itse teen juoman siten, että tehosekoittelen yleensä puoli puntillista venhänoraita n. 1,5-2 dl jäähdytettyä vihreää teetä, siivililöin ja lisään juomaan vajaan  puntillisen luomusalaattia ja vielä jotakin ekstraa, mitä sinä hetkenä sattuu käsillä olemaan.. Ja sitten sekoitellaan uudestaan. Banaani ja avokado tuovat juomaan mukavaa pehmeyttä, kurkku raikkautta, pähkinät ja siemenet energiaa, marjat pirteyttä.... En tykkää sekoitella juomaan ihan mitä tahansa vihanneksia enkä hedelmiä, sillä haluan, että juoma myös maistuu hyvältä.. Siksi jätän tomaatit, paprikat, mansikat, yms. tästä pois (kokeiltu on, joskus muinoin). Juoman voi halutessaan makeuttaakin...

 Ensi kerralla on 'korun aika'. Täytyy vain ryhtyä kuvauspuuhiin, jotain pientä kun on jo valmiina...

~~~~~~~~~~~~

I fell in love with green smoothies! Lots of Sun energy, chlorophylls, and other pigments, vitamins, minerals and enzymes.  I make my smoothies with  aromatised, properly cooled green tea, green grass juice and green vegetables. I flavour the basic smoothie with different kinds of fruits, berries and vegetables.

Ja vielä..

Nanti Laa oli muistanut minua blogitunnistuksella.. Käypä pistäytymässä Nantin mukavassa blogissa. Olen muistaakseni jo pariinkin kertaan vastannut tähän samaiseen tunnustukseen, joten tällä kertaa vain kiitän ja niiaan.  Sydämellinen kiitos, Nanti <3


11 kommenttia:

 1. Voi kunpa herkullinen juoma sinulla. Tuosta saat todella energiaa. Otan mallia ja teen itselleni huomenna myös.
  Mukavia hetkiä korujen parissa!

  VastaaPoista
 2. Todella terveellisiä juomia, vehnänoraiden vitamiineihin ja muihin eliksiireihin on kauan uskottu ja monet aloittavat päivänsä vehnänoraista valmistamallaan mehulla.
  Sinä olet omat suosikkisi löytänyt. Pirteyttä varmasti saat päiviisi näillä mehuilla. Minulla ei ole niistä kokemusta, mutta tätini vuosia sitten kuntoutti sairastunutta miestään vehnänoraita kasvattamalla ja niitä mehuttamalla.

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköistä juomaa...kehtaanko edes tunnustaa, en ole koskaan maistanut vihreisiin juomiin.
  Pitääpä vilkaista ohjeita ja maistella. Miltä maistuu ja maistuuko minulle...:)

  VastaaPoista
 4. Minä käytin vehnänorasta paljon vuosia sitten, kun olin jonkin aikaa elävän ravinnon kuurilla ja pidän aivan oikeesti vehnänorasmehun lakritsaisesta mausta yksinäänkin ;-D
  Annapa vielä vinkki, mikä vihreä tee on tuo kukkainen? Vai lisäätkö jotakin kukkia itse? Vihreään teehen en ole hurjan ihastunut, mutta voisin taas kokeilla...

  VastaaPoista
 5. Maiju, energiaa tulee aivan varmasti huima määrä, ajattelin, että pikku hiljaa on alettava tankkaamaan syksyä varten.. Kiitos kommentistasi :)

  Anja, kiitos kommentistasi! Näin minäkin olen kuullut ja lukenut ihmeellisiä juttuja oraiden parantavasta ja pirteyttä luovasta voimasta.

  Irmastiina, kiitokset kommentistasi :) Näihin juomiin tutustuminen kannattaa aloitella varovasti ja pehmentää juomia esim. sopivilla hedelmillä. Mielenkiitoisia ja hauskoja maisteluhetkiä :)

  Mags, oi, sinäkin olet vihreän ystävä :)
  Erilaisilla kukkaseoksilla maustettuja vihreän teen laatuja löytyy kaupoista pilvin pimein.. Minulla itselläni löytyy kaapista Forsmanin 'Keisarin maljaa' jossa on mausteena saflorin ja liljan terälehtiä sekä appelsiinin ja ananaksen paloja.. sekä 'Keisarin unelmaa' jossa appelsiinia, kvitteniä, ruusua..
  Ja mikä muuten estää keksimästä ihan omia mausteseoksia, todellakin.

  Muistan, kun aloitin vihreän teen juomisen.. Kesti hetken, ennenkuin totuin makuun. Jouduin makeuttamaan teejuomaa melkoisesti siinä alussa. Mutta kaikkeen tottuu... Nyt en tulisi enää toimeen ilman :)

  Kiitokset kommentistasi!

  VastaaPoista
 6. Hei, kiitos vinkeistä! Tosiaan, siitä on aikaa, kun yritin vihreään teehen tutustua, joten enpä ole juuri kaupan teehyllyjä sen osalta ihan äsken tutkinut. Tietenkin valikoimaa on laajennettu, täytyypä siis huomenna katsella tarkasti :-)

  VastaaPoista
 7. Vihreä tee on ainut vihreä juoma, johon olen tutustunut. Mikäpä, ettei tuollaistakin voisi koeilla...

  VastaaPoista
 8. En ole koskaan kokeillut näitä vihreitä juomia, ainoastaan hedelmistä ja marjoista sekoittamiani smoothieita. Ehkä olisi korkea aika maistaa; terveellisiä ovat varmasti!

  VastaaPoista
 9. Vehnänorasmehu on kiinnostanut aina. Olen kuvitellut, että siihen tarvitaan sitä tarkoitusta varten oleva mylly, jolla mehun saa tehtyä... mutta taitaa saada vähemmälläkin vaivalla mehun juotavakseen;)

  VastaaPoista
 10. Harva se päivä kurkkailen, josko Kati olisi jonkun ihanuuden laittanut silmien iloksi ;-D vaikkei päivityslistalla näykään...
  Mukavaa elokuuta sinne!

  VastaaPoista
 11. Thanks, meganne :)

  Sirpa, kiitos kommentistasi :)

  Anna V, kannattaa ehdottomasti ainakin tutustua näihin viherjuttuihinkin.. Makua saa viilattua tarpeen mukaan :) Kiitos kommentistasi! :)

  Hyvä mieli, kiitos kommentista! :)
  Vehnänoras kyllä murskaantuu ihan tavallisessa tehosekoittajassakin, kunhan muistaa siivilöidä mehun. oraassa on hiukan liikaa sulamattomia kuituja..

  Mags.. kiitokset viestistä! :) Käväisin tuossa pienellä extempore-matkalla. Blogi on ollut hiljaa.. Kerrabn viikossa olen yrittänyt käydä ihastelemassa teidän muiden luomuksia, jos on ollut vähänkin aikaa.. Nyt blogiin ilmestynyt korukin on ollut jo parisen viikkoa odottelemassa.. jospa se tästä taas lähtis käyntiin :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.