lauantai 30. huhtikuuta 2011

Usnea

Päivät ovat taas menneet siivillä.. Korurintamalla ei mitään mainittavaa uutta,  odottelen muutaman tilauskorun materiaaleja saapuvaksi Suomeen. Suunnittelun lomassa tein pienen 'harjoitelmavääntelyn' korumetallilangalla. Tällä mallilla on tehty koruja maailman sivu, joten olihan sitä itsekin kokeiltava.
Ja kuten aina, myös tämä harjoitus pääsee blogiin..:)Tällaiset kolmiulotteiset  metallilankaviritykset tuntuvat todella mielenkiintoisilta ja haasteellisilta tehtäviltä.   Vaikeinta on saada tuo pohjaosa kauniin tasasivuiseksi ja  langanasettelu kävisi kätevimmin ehkä jonkinlaisen neulan avulla. Silloin tuosta rakenteestakin tulisi ehkä napakampi ja yhtenäisempi.. Harjoittelu jatkuu taas, kun aikaa liikenee..


 Kokeiluriipuksen söhelömäinen habitus toi mieleeni puiden oksilta riippuvat naavat (Usnea), jotka vielä vuosikymmen sitten olivat Etelä-Suomen metsissä todella harvinainen näky. Nyt ne ovat palaamassa takaisin. Pieninä kasvustoina toki vielä, mutta kuitenkin ...  Tämä näky ilahduttaa aina: I  exercised - again, and made a little pendant with metal wire. It's shape reminds me of beard moss (Usnea) hanging from tree branches... Beard moss has been quite rare here in Southern Finland, due to air pollution, but now it seems to take it's place in forest again...

13 kommenttia:

 1. oi kuinka upea. Todella kauniisti pyöritelty, niin herkkä ja ihana ;D

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava. Luonto on loppumaton inspiraation lähde.

  VastaaPoista
 3. Heh mä menin lankaan...ajattelin, että herranjestas miteen upeen kaulakorun, sä nyt olet väsännyt ja mahtava idea kuvata se puunoksalla, kunnes luin myös tekstin ja hokasin, että luontoäiti oli toteuttanut omia visoitaa ja näyttänyt meille muille designereille "närhen munat".

  Hauskaa walpuria ja luontoinspiraatioita toivottaa hullu-tyttö Punavuoresta :)

  VastaaPoista
 4. Hienosti kieputeltu! Siinä jälleen yksi juttu mitä en ole kokeillut ja jota täytyy ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Oih mitä naavaa! Oikeeta ja metallista!
  Kieputtelut ja kaikki tuollainen vaatii sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä ja sinulla kuvien perusteella sitä on:) Kaunis on ja ei kyllä harjoitteluksi uskoisi!
  Täällä oottellaan myös maailmalta saapuvia aarteita. Omiani ja myös jännityksellä mitä sinä olet valinnut? Kuvaa varmasti ilmestyy niistä, joko ennen tai jälkeen korunteon....♥ Hyvää vappua, kesän avausta!

  VastaaPoista
 6. Oi miten kaunis koru ja toden totta naava tule mieleen..:)

  Hauskaa Wappua!!

  VastaaPoista
 7. Ihana koru. Tuossa alimmassa kuvassahan on metsätontun hiustupsu. :D

  VastaaPoista
 8. Onko naavat palaamassa? Hyvä uutinen!
  -Hauska kieputtelu, vaikutat ihan mestarilta ;-D

  VastaaPoista
 9. Kaunis kieputtelu :)!
  Keski-Suomesta mistä minä tulen (alunperin) on tosi paljon naavaa puissa, puhtaampi ilma siellä kuin täällä etelässä.

  VastaaPoista
 10. Hienostunut. Tuolla kruunaa pukeutumisensa.

  VastaaPoista
 11. Heh, söhelömäinen habitus on varsin kaunis <3

  VastaaPoista
 12. Niina... Markka... Tsupukka... Helinä... Marissa... Irmastiina... Vino pino... Mags... Jaana... Rita... Amalia... kiitokset ihanista, kannustavista kommenteista :)

  VastaaPoista
 13. Vau, mikä koru! Kertakaikkisen kaunis!

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.