maanantai 4. huhtikuuta 2011

Koruttomia päiviä

Olen pitänyt muutaman koruttoman päivän. Mieleen pulpahtelevia pieniä ideoita olen tietysti 'työstänyt', mutta ainoastaan mielikuvissa.Myös muutama keväisen sävyinen korukiviriipus ja ensimmäiset hankkimani AAA-akvamariinit odottavat koruun pääsyä. Akvamariineja sain odottaa kauan. Niiden matka Suomeen kesti yli 5 viikkoa. Akvamariini muutti kuvat yleissävyltään ihmeellisen sinisiksi.. Oikeaa väritasapainoa on tämän kivikaunottaren kanssa todella vaikea löytää. Ihan kuin kivellä olisi kyky muuttaa ympäristöään ;)


Eilen sitten olin jo valmis istahtamaan työpöydän ääreen kokeilemaan... Mutta ei: parhaat pyöröpihtini sanoivat 'RÄKS'. Juuri ne pihdit, joita ilman en pysty tekemään kunnollisia kierteisiä lenkkejä, enkä muitakaan vääntelyitä. On kummallista, että jonkin työkalun ergonomiaan tottuu näin totaalisesti. Onneksi tiedän paikan, mistä näitä ihanuuksia vielä saa. Tämän pienen työkaluongelman vuoksi vietän nähtävästi muutaman koruttoman päivän lisää.
Kevät saisi vihdoin tulla! Turun lumet ovat kaikonneet kyllä kiitettävän nopeasti viime päivinä, krookuksetkin kukkivat aurinkoa saaneilla rinteillä.  Omat, ruukkuun istuttamani narsissit tuossa yllä puskevat vasta vartta..

Aurajoki on tietenkin vielä jäässä. Hartaasti odotellaan jäiden ryskettä ja arvuutellaan, mikähän silta tänä keväänä lähtee veden matkaan ;)
Alla olevasta kuvaparista näkee, mitä joella on tapahtunut muutaman päivän aikana. Ylemmän kuvan otin muistaaksesi viime torstaina, alemman tänään.


Näkymät olivat tänään melko koruttomat.. Kevät on paitsi aurinkoa, myös tätä: sumua, harmautta, tihkuisia päiviä, tyhjiä katuja... <3


Olin heittämässä vanhentuneita kukkasia pois, kun huomasin, miten hienoja kuvioita tulppaanien terälehdet olivat kuivuessaan saaneet..  Ikään kuin ne koostuisivat hennoista langoista.. Kukat vaihtuivat uusiin kuvauksen jälkeen, niin kauniita kuin nämäkin olisivat vielä olleet...
Kevään puhkeamista odotellaan kuin Saban kuningattaren saapumista. Tällä Aboa Vetuksen seinään maalatulla kuvalla on tuskin mitään yhteyttä Saban kuningattareen, mutta minulle se tuo aina tästä ohi kulkiessani  mieleen Händelin teoksen  'The Arrival of the Queen of Sheba'... Mielikuvituksessani Saban kuningatar saapuu laivalla, kukkien ja metsäneläinten ympäröimänä..  vähän kuin kevään airuena (se tarina ei tainnut mennä ihan noin, mutta..;) 

No jewelry today.. My favorite pliers are broken, so it takes a few days to get new ones....
Spring is coming in Turku :) The ice covering the Aurajoki river is melting... It was a warm, misty, a little bit a rainy day today. street were quite empty along Aurajoki river banks...

'The Arrival of the Queen of Sheba' is one of my favorite compositions I use to listen in spring time...


14 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Kiitos :)!
  Kyllä se kevät sieltä tullee.
  Minä asun lähellä Vantaanjokea, taitaa sekin tulvia - taas - tänä keväänä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jaana :)

  Minäkin asustelin lapsuudessani hetken Vantaanjoen lähettyvillä, joten ne maisemat ovat tuttuja :)

  VastaaPoista
 3. Välillä on kyllä hyvä pitää muutama koruton päivä. Sen jälkeen sormet aivan syyhyävät päästä helmien pariin ja pää on ideoita täynnä =)

  Todella kauniita kuvia olet ottanut ja AIVAN ihania viistehiottuja akvamariineja.

  Mielenkiinnolla odotan minkälaisia kauniita koruja teet niistä :)

  VastaaPoista
 4. Mistähän muuten johtuu, että aina on vain yhdet täydelliset ja käteen sopivat pihdit?

  Ihania kuvia minunkin kotikaupungistani, kiva katsoa jokimaisemaa kun on muutaman viikon poissa kotikulmilta!

  VastaaPoista
 5. Todella ihanaiset akvamariinit, hyvää kannattaa odottaa:) Turussa asuu mieheni sukulaisia, olemme siellä monasti käyneet, kaunis kaupunki.
  Kiitos kauniista musiikkihetkestä, minullakin on tämä jollain cd:llä. Maalailin nuorempana öljyväreillä ja kuuntelin erästä taulua maalatessani Bachin Brandenburgilaista. Taulua katsellessani muistan kauniin kesäpäivän ja musiikin aivan kuin ne kuuluisivat saumattomasti yhteen.
  Keväisiä päiviä sinulle:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Helmimaailma :) Niinhän se menee...

  Kaisu kiitos :) Se on kumma juttu.. Tottuu vaan johonkin muotoon. Eikä kyseessä nytkään ole mitkään erityisen hienot, supermuotoillut pihdit.. Ne on vaan niin 'omat'..

  Manteli, kiitos :) Musiikilla on uskomaton, suora yhteys hyvin syvälle mielen syövereihin, muistoihin ja kokemuksiin...

  VastaaPoista
 7. Oih, taas, mitä kuvia. Tulppaanien lähikuvat♥ Onni on huomata päivissä pieniä ihani hetkiä, joita kaikki eivät ehdi tai osaa katsoa.
  Erityiskiitos musiikista ! KEVÄT kaikinpuolin, uuden elämän alku.
  Teit minut jälleen kerran käsittämättömän onnelliseksi. Paremmin ei voisi päivää päättää.

  VastaaPoista
 8. Hei Kati!
  Poikkesin heti vastavierailulla ja mikä ihana blogi täältä löytyikään.. ja niin tuttuja kuvia.. en kylläkään asu Turussa, mutta aiaks lähellä kuitenkin.
  Linkitinpä blogisi omaani, että pysyn päivityksiesi tahdissa..:D

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Marissa :)<3

  Irmastiina.. Olipas mukavaa, kun piipahdit :) Kiitos <3

  VastaaPoista
 10. Pidemmälä on siis kevät Turussa kuin Helsingissä. Kotipihassa on vielä huolestuttavan paljon lunta, mutta työpaikan ikkunasta aukeavan puistikon lumien olen huomannut huvenneen miltei olemattomiin.

  VastaaPoista
 11. Kuulemani mukaan Uudellamaalla on lunta vielä riittämiin.. Muun muassa vanhempieni luona kinokset tuskin sulavat edes vapuksi.. Kiitoksia kommentistasi, Lumo :)

  VastaaPoista
 12. Enkö ollutkaan kommentoinut vielä? Siis hienoja kuvia, paljon:) Kivet ovat aivan erityisen ihania.

  VastaaPoista
 13. Harmillista tuollaiset särkymiset!.

  Tunnelmaisia kuvia Aurajoen varrelta!

  Vanhat kuihtuneet kukat voivat olla tosi kauniita. Tällä hetkellä maljakossani ovat vielä viimeviikkoiset keltaiset tulppaanit. Kävin eri kaupassa viikonloppuostoksilla ja sen seurauksena unohdin ostaa uudet tulppaanit;)

  Kiitos kauniista Händelistä!

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.