lauantai 16. huhtikuuta 2011

Ruovikossa

Kevät ajaa minua ulos nauttimaan valosta ja ulkoilmasta. Korujen tekeminen on jäänyt tällä viikolla vähiin.

Jotain kuitenkin: Tämä käsikoru syntyi kivihelmistä ja paksuhkosta, hopeoidusta kuparilangasta. Lukon vastakappaleen kieputtelin ohuemmasta kuparilangasta korulinkkipohjaan. Kivinä akaatteja, karneolia, kvartsia ja jadea. Idean korun värimaailmaan sain lumen alta paljastuneista, talven kulottamista ruohonkorsista ja keväisen haaleista ruovikoista.Halusin ehdottomasti käsitellä kirkkaana säihkyneen korumetallin himmeäksi. Hankkimani uusi lankalaatu vaati jostain syystä yli vuorokauden mittaisen patinoinnin. Mistähän moinen eroavuus johtuu. Yleensä patinointiajaksi riittää tunti, pari.. Kiviä yhdistävät linkit patinoituivat melkein mustiksi.
Helpointa olisi käyttää päällystämätöntä kuparilankaa, mutta olen huomannut, että sen tavatonta kiiltoa ei saa millään pois. Toinen vaihtoehto on tietenkin pronssi, mutta tällaisiin vääntelyihin pronssi on aivan liian kovaa, ainakin minulle.. Koru jää omaan käyttöön.

Seuraavaksi tartun pitkästä aikaa hopeaan. Mielessä pyörineen korun tähdeksi pääsee tämä kauniisti kaiverrettu jaspisriipus:


Mukavaa viikonloppua ! :)

17 kommenttia:

 1. Katselin läpi kuva-galleriasi, ihastuttavia koruja!
  Olen intohimoinen korujen käyttäjä, mutta rajoituksensa asettaa allergiani. En voi käyttää mitään missä on pronssia,kelta-kultaa tai ns. rihkamaa:)
  Mielestäni koru-liikkeiden korut ovat usein liian yksinkertaisia ja pelkistettyjä, pidän runsaudesta ja tietynlaisesta "prameudesta".
  Onko minkäänlaista mahdollisuutta ostaa tekemiäsi valmiita koruja, tai teettää ihan yksilöllinen, sellainen jossa olisi "kaikki kohdallaan"?
  Lauantaiterveisin Aana.

  VastaaPoista
 2. Olet luonut taas jotakin ainutlaatuisen kaunista! Metalli on juuri oikean väristä noille kiville ja koukerot tekevät tästä ihanan patinoituneen ja herkän romanttisen. Tämä sopisi ihanasti vaalealle, murrettuja värejä käyttävälle naiselle.
  -Katriina

  Olen miehen koneella, ja lähetin äsken vahingossa kommentin hänen nimellään;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis on! Aivan ihanat keväiset värit :)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Aana :) Kyllä, valmiita korujani voi myös ostaa. Teen mielelläni myös tilauskoruja. Blogissa esittelemäni korut ovat yleensä vapaita, ellen erikseen mainitse korun jäävän omaan käyttöön tai menevän lahjaksi. 'omaan käyttöön'-tarkoitetut korut ovat harjoituskappaleita ja/tai niissä on käytetty materiaaleja, joiden allergisoivuudesta minulla ei ole tarkkaa tietoa.

  Voin tehdä sinulle uniikin korun. Allergiasi vuoksi materiaalin tulisi luonnollisesti olla hopeaa. Ota minuun sähköpostilla yhteyttä ja kerro korutoiveesi :)

  Kiitos Katriina :) Tämäkin koru jäi omaan käyttöön ihan sen takia, että tuo materiaalin mahdollinen allergisoivuus pisti miettimään.. Vaalealle nämä sävyt kyllä kävisivät hienosti. Ehkä palajan sävyihin vielä..

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis, ihanat sävyt ja tuo rosoisuus on niin pehmeää, voiko niin sanoa. Tykkään valtavasti :D

  VastaaPoista
 6. KIITOS, olet ilmoittautunut lukijakseni:D
  Tulin käymään uudelleen, kun nyt jostain syystä en pääse omaan kommenttilokerooni!!!!!
  Minulla ja Helmillä on takana melkein 20:n vuoden historia. Yhdessä on jaettu niin ilot kuin surutkin ja näinollen luottamus on kasvanut 100%:si.Ihanampaa ihmistä kuin Helmi, ei maanpäältä varmasti löydykään:)
  Otan tässä ihan lähipäivinä yhteyttä sen koruasian tiimoilta, kunhan saan ensin tuumailtua millaisen haluaisin:)
  Leppoisaa lauantain jatkoa toivottelee Aana.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunis rannekoru... kesäinen ja herkkä...tykkään kovasti..:)
  Lämmintä ja aurikoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavia koruja osaat tehdä!
  Iloista kevättä.

  VastaaPoista
 9. Ihana, tykkään tosi paljon tästä, kauniit sävyt korussa.

  VastaaPoista
 10. Voi mitä kaunistuksia täältä taas löytyikään, kun blogitauon jälkeen palasin katselemaan. Sinulta pitääkin kysyä erästä asiaa, kun "koruihmisenä" varmasti osaat vastata. :) Minulla on joitakin (tosi kauniita) koruja, joita en pysty käyttämään, koska ne värjäävät ihon. Siis jättävät tummia jälkiä kaulalle tai ranteeseen. Olen pohtinut mistä tämä johtuu; onko jokin tietty materiaali, joka päästää väriä? Voiko koruja käsitellä jollain aineella, jotta näin ei tapahtuisi?

  Harmittaa tosiaankin, että joskus ei uskalla ostaa jotain kaunista korua, kun ei tiedä miten se iholla käyttäytyy.

  VastaaPoista
 11. Voi että... Siis kertakaikkisen puhutteleva ja persoonallinen ihanuus.

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Niina :) Kyllä noinkin voi sanoa :)

  Aanalle mukavaa viikonalkua :)

  Irmastiina, kiitos :)

  Sirpa, kiitos :)

  Amalia, kiitos :)

  Ansku, kiitos :) Korujen värjäävyys voi johtua monista asioista.. Korussa käytetyn metallin laadusta, värejä päästävistä helmistä... Myös jotkut kemikaalit, kuten hiustuotteet ja hajuvedet voivat irrottaa väriä.. Samoin ihon oma kemia voi reagoida korujen materiaalien kanssa yllättävällä tavalla.
  Monet kaupoissa myytävistä hintavistakin koruista kuluvat nopeasti käytössä, sillä useat niistä tehdään hyvin ohuelti hopeoituihin metalleihin.
  Kannattaa muistaa myös se, että korukiviä värjätään nykyisin todella paljon, joten joukkoon mahtuu varmasti myös väriä päästäviä kiviä..

  Jos suttaaminen johtuu korussa olevasta metallista, sen voi käsitellä korulakalla. Lisäksi tuli mieleen se vanha, käyttökelpoinen neuvo, että korut kannattaa pukea ylle vasta tuoksujen, hiusmuotoilutuotteiden ym. lisäyksen jälkeen..

  Kiitos, Akvamarin :)

  VastaaPoista
 13. Beautiful!
  seems carved out of sugar ...
  kisses

  VastaaPoista
 14. Nuo puput on kyllä niin sulosöpöset!

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana tämä ensimmäinen koru! Lukkokin on mahtava :) Oletko patinoinut kananmunalla vai jollain "oikeammalla" aineella? Olen itsekin yrittänyt patinoida hopeoitua kuparia mutta ei siitä noin kaunista ole tullut, vaan sieltä on tullut enemmänkin esiin se kirkas kuparin väri ja juuri tuollaista mustempaa olen yrittänyt saada. :)

  VastaaPoista
 16. Veronica, kisses :)

  Kiitos, Mags :)

  Kiitos, Miina :) Tervetuloa lukijaksi :)
  Minä yritän kovasti välttää kaikenlaisten myrkkyjen käyttöä, joten ihan luonnollisella kananmunamenetelmällä, pienin (vaarattomin) niksein;)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.