tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kevät jäällä ~ On Ice Kevätaurinko lämmittää jo ihanasti, mutta Aurajoki on vielä yhtenäisen jääpeitteen alla...Pienemmät, kaupungin keskustasta kauempana olevat joen sivuhaarat alkavat vähitellen luopua jääpeitteestään... Sulan veden, jään ja lumen sävyt muodostavat yhdessä herkkiä väriyhdistelmiä. Otin tämän seuraavan kuvan melkein sokkona. Aurinko häikäisi niin, etten nähnyt, mitä 'filmille' jäisi...


 


 Ja taivas .. se oli tänäänkin  NIIN sininen... Tällaista säätä on luvattu myös tuleviksi päiviksi, joten ulkoilusta kannattaa nauttia, jos siihen vain suinkin on mahdollisuus!
Viime päivinä ajatukset ovat kulkeneet kauas. Fiilistä korujen suunnitteluun saati niiden tekemiseen ei ole  löytynyt. Onneksi minulla ei ole minkäänlaista ulkoista pakkoa korujen luomiseen. Saattaa käydä niinkin, että jokin koru haluaakin syntyä jo huomenna... never know :)

~~~~~~~~

Lähipiirissä ja ihan yleisemminkin (myös täällä blogimaailmassa) on viime viikkojen aikana kulkenut erityisen ärhäkkä flunssa-aalto, joka tuntuu kaatavan sängyn pohjalle myös heitä, joihin tuollaiset taudit eivät normaalisti iske. Julkistankin tässä nyt oman,  todella tehokkaaksi havaitun reseptin flunssan estoon ja jo tarttuneen taudin selättämiseen:
'Resetti' flunssan karkoittamiseksi

 • 1. Monta monituista kupillista vihreää teetä hunajalla tai ilman 
 • 2. Tyrnimarjoja joko kokonaisina tai mehuna . Tätäkin herkkua saa nauttia runsaanlaisesti. Kauppojen tyrnitarjonta on nykyisin jo melko hyvä.
 • 3. Niin paljon valkosipulia (ja/tai mahdollisia muita sipulilajikkeita) tuoreena kuin oma  maha ja sielu vain sietävät.

Itse nautin reseptin aineosat erikseen. Eräs tuttavani sanoo sekoittavansa tyrnit ja valkosipulit appelsiinimehuun. Seos on kuulema tyrmäävän tömäkkä, mutta tehokas :)

 Näin mehukkaita marjoja kypsyy  syksyisin vanhempieni istuttamassa pienessä tyrnitarhassa. Kuvan otin muistaakseni edelliskesänä.Blogi on saanut jälleen uusia lukijoita. Sydämellinen tervetulotoivotus ja kiitos :)

ps. Vaikka tilanne näyttää Japanissa nyt järkyttävältä, toivottomaltakin.. uskotaan silti, että asiat kääntyvät siellä positiivisempaan suuntaan. Hyviä asioita tapahtuu!


Iloa keskiviikkoosi! :)

 ~~~~~~~~

Spring comes despite of the sad news from Japan ..  I took a walk on ice of Aurajoki river in Turku. Sun was shining warmly and the sky was blue. As if anything bad just can't happen..

It is a flu season here in Finland.. I uasually get rid of a flu by drinking a lot of green tea and sea buckthorn juice and by eating massive amounts of garlic..

8 kommenttia:

 1. Kauniita aurinkoisia kuvia. Itse menossa lääkäriin tänä aamuna tarkistuttmaan miksi saan edelleen hillittömiä yskäkohtauksia, lima valuu kurkkuun ja ärsyttää.

  Tyrni ja valkosipuli oiva keino flunssaan :)

  Mukavaa aurinkoista päivää Katille Turkuseen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia tosiaan. Erityisen kiva nähdä kuva Turusta. Siitä on pitkä kun kävin siellä, mutta aikoinaan opiskelin ja asuin Turussa. Korujen tekeminen on niin luovaa toimintaa, että hyvä kun voit odottaa inspiraatiota. Kävin kerran työväenopiston korukurssin. Oli vaikeampaa kuin olin osanut kuvitella mut tosi kivaa. Tein ihan sellaiset perusperusjutut hopeasta (sormus ja käsirengas). Sulla on täällä aivan ihania koruja! :)

  VastaaPoista
 3. Aurinkoisia päiviä riittää tällä viikolla sinne ja tänne, ei niinkään tuonne maailman toiselle laidalle :(.
  Hyvä resetti, tuohon loppuun voisi lisätä:..oma maha, sielu ja kumppani vain sietävät :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Maiju :) toivottavasti syy ja hyvät rohdot pitkittyneeseen flunssaasi löytyivät!

  Dahlia, kiitos :) Opiskelemaan minäkin aikoinaan Turkuun tulin ja sillä tiellä olen vieläkin.

  Totta...korujen tekeminen vaatii oman aikansa ja fiiliksensä ainakin minun kohdallani. Inspiraatio tulee sitten, kun on sen aika ...

  Kiitos, Markka :)
  Toivotaan parasta ja lähetetään sinne hyviä ajatuksia..

  Loppulisäys on oiva.. tuo oli yksi tärkeimmistä pointeista, joka resettistä unohtui ;D

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon flunssalääkkeistä, ehkä täältäkin tyrnimehua ainaskin löytyy.
  Jäinen virta on kaunis ja selvä kevään merkki. Tänään olikin lämmin päivä, poskia vähän polttelee, sain aurinkoa liikaa)
  Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 6. Manteli, kiitos :)

  Tänään oli hieno päivä.. toivottavasti saadaan nauttia näistä kevätaurinkopäivistä vielä ensi viikollakin..
  Kevät yllättää aina :)

  VastaaPoista
 7. Inhoan talvea mutta silti kauniita kuvia:)
  Flunssavinkit TOIMII, kiitos kun jaoit niitä eteenpäin.

  Hauska, että olemme pohtineet samoihin aiokoihin tuota koruilun pakkoa/ei pakkoa !

  Inspiraatiota odotellessa,

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Marissa, kommentistasi :)

  korut ovat vähän niinku hopea.. niillä taitaa olla oma tahto myös ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.