torstai 24. maaliskuuta 2011

Floating

Työpöydällä vuoroaan odottaneista koruaihioista valmistui eilen tämä keveä 'höyhenkoru'.

Tuulessa leijuva höyhen kuvastaa minulle muun muassa ajatuksen vapautta, avaruutta, luovaa mielikuvitusta... Nämä asiat toimivat myös tämän pelkistetyn korun inspiraationa.
Halusin  tämän luonnon muovaaman höyhenkiven ympärille paljon tilaa ja valoa, jotta se saisi 'leijailla'  korussa mahdollisimman vapaana. Riipus päätyi keveään sterling-hopeaketjuun. Lisäsin ketjuun vain muutaman  korukiven: pieniä vuorikristalliriisejä ja muutaman pullean akvamariinin. Korun toiselle sivulle lisäsin vielä  pienen pienen  'vuorikristalliryöpyn' .


Pitkän ketjun ansiosta riipus liikkuu melko vapaasti kantajansa liikkeiden mukana. Näin kiven läpikuultavuus ja erikoinen höyhenkuviointikin  pääsevät paremmin esille verrattuna tilanteeseen, jossa riipus pysyisi ihoa/vaatteita vasten kaiken aikaa staattisesti paikallaan.

Suunnittelin korun niin, että sitä voi halutessaan pitää myös lyhyempänä: Korun kummassakin päässä on rapulukko, jotka voi kiinnittää kivien lenkkeihin haluamiinsa kohtiin ketjua. Ketju on keveää, vain noin 4,5 g /m, mutta veto/nykäisytestieni  perusteella kestävää. Koru on n. 80 cm pituinen ja sen kaikki metalliosat ovat sterling-hopeaa.  Riipuskivi on pituudeltaan 6 cm. Koru on myyty.

Seuraavista kuvista alempi on otettu kirkkaassa auringonvalossa, ylempi keinovalossa illalla. Olen kertonut riipuskivestä myös täällä.

Ammensin lisäinspiraatiota tästä Hendrix'n  kappaleesta, tällä kertaa Stingin tulkitsemana. Blogista taitaa pikku hiljaa tulla myös mielimusiikkini esittelypaikka...

~~~~~~

Necklace with unique chalcedony pendant, rock crystal, aquamarine and sterling silver. I wanted the chalcedony feather to 'float in air' when weared.17 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava!

  (Totta, samaa ajatusmaailmaa koruissammme, materiaalit, tuokin että riipus liikkuu ketjussa...)

  VastaaPoista
 2. Sä sitten osaat aina yllättää näillä upeilla kiviriipuksilla! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ja hentoinen :)!
  Ja ihanaa kun säkin jaat musiikkia, ja vieläkin ihanampaa, kun se on upeaa Stingin musiikkia, mikä on mun yhtä lempparia <3!

  VastaaPoista
 4. Mags, kiitos :) Totta.. korujen ajatusmaailmassa on samaa, kuten myös nuo akvamariinit.

  Kuparikukka, kiitos :)

  Jaana, kiitos :) Musiikki on minulle, niinkuin varmasti monelle muullekin koruntekijälle tärkeä inspiraation lähde. Siksi on mukavaa sillon tällöin tuoda musiikkia tännekin kuultavaksi :)

  VastaaPoista
 5. Tämä on ainan hengästyttävän kaunis koru ja tuo riipuskivi on aivan huikee!

  VastaaPoista
 6. Aivan upea, henkäyksen kevyt koru! Tykkään!

  VastaaPoista
 7. Katiliini sä voisit hyvin laittaa myös tämän blogin yhteyteen korukaupan :)
  Veikkaan, että saavuttaisit asiakkaita aika helposti.

  VastaaPoista
 8. Ihana höyhenkivi, satumaisen kaunis kokonaisuus, hyvin sommiteltu:)

  VastaaPoista
 9. Upea riipus sai arvoisensa seuran :) todella kaunis ja herkkä koru.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis tuo riipus, loistaa niin eritavalla eri valossa. Elegantti.

  VastaaPoista
 11. Tsupukka, kiitos :) Nettipuodin perustaminen on ollut mielessä jonkin aikaa. Olen rakentamassa tuonne korunaika.comin puolelle tilaa, jossa esittelisin vapaana olevia koruja. 'Virallisempikin' nettikauppa on suunnitteilla.

  Vino pino, kiitos :)

  VNL_, kiitos :)

  Manteli, kiitos :)

  Tanja, kiitos :)

  Niina, kiitos :)

  VastaaPoista
 12. Herkkää tyylikkyyttä. Voi että osaakin olla upea riipus!

  VastaaPoista
 13. tämä olisi jo kelvannut, se oli niin lähellä toivettani.. siis tämän tyyppinen .. tää oli myyty.. mitäpä sitä, onnea omistajalle..

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.