maanantai 16. maaliskuuta 2015

Pienet helmikirjotut

Tässä välissä innostuin kokeilemaan, miltä siemenhelmistä tehdyt abstraktit, kolmiulotteiset korut näyttäisivät... Ekat kokeilut ovat pelkkää sotkua, enkä ikinä tule esittelemään niitä täällä blogissa. Kokeilujen välillä tein korvakorut, kun piti vaan saada jotakin valmista aikaan...
Päätin tänä vuonna keskittyä koruilussa ihan vaan korumatskuilla leikkimiseen. Haluan pitää korujen tekemisen sellaisena mukavana, rentona puuhasteluna, jossa voin hypellä aiheesta ja materiaalista toiseen mieleni mukaan. Nytkin tartuin ihan hetken mielijohteesta siemenhelmiin, vaikka laatikoissa odottaisi puolivalmiita juttuja vaikka kuinka.


Mukavaa viikonalkua!

24 kommenttia:

 1. Oi, kaunista<3
  Paljon pientä näpräämistä, ei sovi mun hermoille ainakaan vielä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, en ymärrä, mistä minä tämän nykyisen näpräämisintoni olen saanut. Huomasin vain yhtäkkiä, miten mukavaa tämä tämmöinen on.

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Näistä tulee jotenkin mieleen hippivuodet!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, nämä on hipit ja bollywoodit yhtä aikaa :) Kuulema sopivat ensi kesän trendeihinkin, sain juuri tietää Virpin kommentista!

   Kiitos kommenttistasi :) <3

   Poista
 3. Niistähän tuli oikein hienot kesäkorvikset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, juuri sellaisia keveitä kesäkoruja näistä vähän ajattelinkin :)

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 4. Mielettömän ihanat! Näissä on aitoa retrohenkeä, samalla sopivat juuri tulevan kesän muotiin. Virkistävän erilaiset korut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, vähän sellainen kepeä retroilu mulla olikin mielessä näitä tehdessä...

   Kiitos ihanasta kommentistasi :)

   Poista
 5. Siis voi ei, nuo ovat huippukauniit! Tekniikka on mulle ihan uutuus, mutta noissa on jotain klassisen kaunista. Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, korujen keskustassa on käytetty uudentyyppisiä Super Duo -helmiä. Korumateriaalien tekijät suunnittelevat jatkuvasti kaikkea uutta ihanaa meidän koruntekijöiden iloksi ja houkutukseksi.

   Kiitos kauniista kommentistasi :)

   Poista
 6. Upeat. Ovatko siemenhelmet tekemässä uutta tulemistaan? Silloin kun itse koruilin oliskohan ollut 2004 jälkeen, niin niitä käytettiin paljon, sitten tulivat isommat korukivet ja muut "rakennusaineet". Nuo korviksesi toivat lämpimän kaipuun koruiluaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, saattaa olla, että siemenhelmet ovat taas tuloillaan. Isoista kivistä tehdyt korut jatkavvat suosiotaan, mutta myös tällainen 'miniatyyrityylinen' käsityö on vahvasti tulossa takaisin.

   Ja markkinoille on tullut uusia siemenhelmityyppejä. Näitten korujen keskusta esimerkiksi on tehty Super duo-helmistä, jotka on aivan ihania, koska ne 'taipuvat' niin moneen...

   Kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 7. Ihanat itämaiset hippitytön korvikset. Entisenä hippinä ihastuin näihin vallan kovasti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Sude :)

   Hippimeiningillä mennään! <3 Sitä tunnelmaaa voisi olla näissä jopa enemmän...

   Poista
 8. Wau aivan mahdottoman ihanat niin sävyiltään kuin muodoltaan!

  VastaaPoista
 9. Ihanat korvikset, niin kauniisti sointuvat väritkin :) Mulla ei niiiin riitä kärsivällisyys siemenhelmitöihin, eikä varmaan taidotkaan :P. Koitin joskus tehdä rannekorua siemnehelmistä ohjeen kans, ei tullu valmista siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi, kyllä sain minäkin jonkin verran purkaa ja koota, ennen kuin näistä valmista tuli. Korvakoruissa on vielä sekin kinkkisyys, että parin pitäisi mielellään olla suht identtinen. 'Eriparikorviksetkin' ovat ihania, mutta sellaisten tekeminen on sitten ihan eri juttu, ne tehdään tarkoituksella.

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 10. Hieno tapa (vaikka ei varmastikaan helpoin) saada näyttävät ja silti kevyet korvikset. Kauniit korvikset ja värit. Niistä tulee etelän biitsit mieleen, kultaista hiekkaa ja turkoosi meri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sole, kiitos :)

   Tällaisella systeemillä voi saada aikaan yllättävän painaviakin koruja, riippuen siitä, miten paljon tavaraa yhteen koruun kasaa.

   Poista
 11. Apua kuinka hienot!
  Tämä on kyllä sellainen taiteenlaji, jota minä vaan ihailen ja huokailen ja haikailen. Nakkisormet eivät taivu näihin, mutta onneksi muiden tekemiä voi ihailla ja käyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MiunMaun, kiitos kauniista sanoistasi :)

   Eivät minunkaan sormet taiipuisi ihan luonnostaan tällaiseen hommaan, mutta innostus kompensoi puutteet näppäryydessä...

   Poista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.