keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Uutta haastetta

Practice, Practice, Practice

Kieputtelun saloihin tutustuminen vie mennessään niin, että uusia koruja ei ole syntynyt. Yhteen mielenkiintoiseen projektiinkin odottelen materiaaleja vasta saapuvaksi. Siitä sitten tuonnempana.Uusi jig-apparaattini johdatti minut sivupoluille: Kieputtelumestareiden upeiden töiden pariin, joita olen ihaillut 'koruilu-urani' alusta saakka. Erityisen kiehtovia ovat  riipusviritykset, joissa kapussi, eli sileä, reiätön kivi tai muu kappale suljetaan suorastaan järkyttävän kauniisti ja taitavasti hopea- tai muun metallilangan syleilyyn.  Työ vaatii tarkkuutta ja näppäriä sormia.  Mullahan niitä näppäriä sormia ei ole, mutta utelias olen näkemään, pystyisinkö saamaan edes 'jotakin' aikaan.
Koska olen aikoinani päättänyt, että kirjaan blogiin myös ne vähemmän onnistuneet yritelmät ja harjoitukset, niin laitan tämänkin framille: Päättelemätön riipuskokeilu.Mahdollisimman yksinkertaisella tyylillä aloitellaan, tällä kertaa kiehkuroiden. Viides yritys, johon otin jo vintaj -langankin käyttöön, kun aattelin, että tästä tulisi jotain valmista omaan kaulaan. Mutta tuskinpa tulee. Alkuviritelmästä ei tullut vieläkään tarpeeksi napakkaa. Nyt tarvittaisiin ennen kaikkea niitä näppivoimia...

Kivi on spiderweb-akaattia, voisiko sen suomentaa vaikkapa seittiakaatiksi?Tämäkin yritys tulee tietysti ihan harjoituksen vuoksi tehtyä loppuun, mutta nyt kutsuu sohva ja Komisario Brunetti! 
Hauskaa  keskiviikkoillan jatkoa! <3

~~~~~~~~~~

This is one of my very first pendant wrapping reheasals. I have decided that  eventually I will beat this challenge ;)
10 kommenttia:

 1. Eikös olekin kivaa opetella uutta:)
  Mulle melkein kaikki koruilun alalla on vieläkin melkoisen uutta. Nyt koitan alkaa opettelemaan helminauhan solmimista. Kiepputtelu kiehtoo myös joten sitä voi aina harjoitella.
  Mukavia hetkiä korujen parissa!

  VastaaPoista
 2. Pitäis itselläkin opetella lisää kieputtelua! Sais tosi yksilöllistä jälkeä aikaiseksi :) Oletko löytänyt jonkun ohjesivuston noihin kieputteluhommiin vai aloitatko opettelemaan yrityksen ja erehdyksen kautta? :D

  VastaaPoista
 3. Onpa oikeasti kivaa nähdä uuden tekniikan opettelua vaikka näinkin pienessä määrin.Tuo on varmaan juuri sellaista työtä, missä tuskastuu ihmissormien paksuuteen, pitäisi olla ekstraniveliä joilla sitä voimaa saisi tarvittavalla tavalla!
  Pidän todella tuosta kupari(?)langan väristä ja sen ja kiven yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 4. En ole itse uskaltautunut noihin kieputtelukokeiluihin. Täytyis ottaa härkää sarvista:-)

  VastaaPoista
 5. Odotan vaan, mikä mestari sinusta kehkeytyykään! Innostat meitä muitakin kokeilemaan, ihanaa :-D

  VastaaPoista
 6. Hienolta näyttää, vaikutat kyllä näppäräsormiselta ;) Minäkin ostin joskus aikoja sitten jonkun kapussikieputteluohjeen, mutta on jäänyt kokeilematta. Oli ehkä turhankin haastava aloittelijalle ja lyhytpinnaiselle.

  VastaaPoista
 7. Nyt on kyllä niin kivoja kokeiluja jigillä, että melkeen kaivan yön kunniaksi oman pölyttyneen jigini esille. Tässähän on kohta ihan pakko kokeilla.

  Tosi nastat korvikset tuolla alempana jigillä toteutettuna.

  VastaaPoista
 8. Kyllä se siitä :)!
  Harjoitus tekee mestarin.
  Kapussien kieputtelu on yhtä mun lempparitouhua.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Eila :) On tosi kiva opetella uutta, kyllä! Ja sen kun muistaa, että tää ei oo sellaista hommaa, jossa kannattaa menettää hermojaan jos ei ala sujumaan.. Tärkeintä on, että on kivaa :)

  Kiitos, Miina :)
  Olen katsellut ohjeita kirjoista ja youtubesta.. Niistä saa hyvän käsityksen siitä, mitä jutussa ajetaan takaa ja mikä on jutun juoni. Yleensä minä jätän tämän alkututustumisen jälkeen ihjeet sivuun ja alan soveltaa.. niin, että opettelen itselleni sopivat työtavat ja käytännön. Perille kun pääsee monia reittejä pitkin :)

  Kiitos, Inka :)

  Kiitos, Saila :)
  Tuntuu, ettei sormet riitä tässä mihinkään.. ainakaan näin aluksi. Mut mukavaa on :)

  Helinä, kannattaa kokeilla:)

  Mags, kiva, jos innostaa muitakin kokeilemaan :)

  Kiitos, Sole :) minäkin olen monesti ollut tilaamassa tutoria, mut aina se on jäänyt. jotenkin vaan tiedän, että soveltamiseks menis silloinkin.. Uskon, että tutorin hankkiminen kannattaisi. aina ne eteenpäin auttaisivat ja antaisivat näkökulmaa..

  Kiitos, Katri :) Mukavia kieputteluhetkiä.. Sinä olet tässäkin varmasti jo ihan pro :)

  Kiitos, Jaana kannustuksesta :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.