sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Haaste: 11 kysymystä


Pieniä sanoja-blogin Aikatherine muisti minua haasteella.  Kiitos, Aikatherine!


Haasteen säännöt olivat seuraavat:
Vastaa saamiisi kysymyksiin omassa blogissasi, keksi uudet 11 kysymystä ja haasta 11 blogiystävää vastaamaan niihin ja keksimään puolestaan uudet 11 kysymystä.
Tässäpä vastaukset Aikatherinen esittämiin kysymyksiin:


1. Mikä on vaikuttavin muistosi?

Tätä mietiskelin pitkään... Ehkäpä vaikuttavin muisto on näkymä Saana-tunturin laelta, jolle kiipesin nuorena tyttönä erittäin vaikean sydänoperaation jälkeen. Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tuon ennen minulle mahdottoman matkan.. Tuntui, kuin olisin kiivennyt maailman katolle. Tunturin laella pinosin pienen kivikasan muistoksi käynnistäni.


2. Mistä liikunnasta pidät eniten?

Pidän kuntoa yllä tekemällä pitkähköjä kävelylenkkejä, mahdollisuuksien mukaan joka päivä.  
3. Mikä päätös on ollut suurin elämäsi aikana?

  Olen päättänyt jo aikoja sitten, että voin itse määritellä, miten suhtaudun eteen tuleviin asioihin. Myönnettävä on, että tämä päätös on minulle jatkuva haaste :)


 4. Kuinka monta kirjaa luet keskimäärin vuodessa?

Lukemisvauhtini vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Keväällä ja kesällä luen vähemmän kuin pimeämpinä vuodenaikoina, jolloin menee ehkä kirja viikossa.


 5. Osallistutko aktiivisesti vapaa-ajan kerho- tai yhdistystoimintoihin?

Tässä kohtaa minun täytyy tunnustaa, etten ole kovin innokas yhdistysihminen. Toisinaan mietin, että pitäisi osallistua enemmän, olla aktiivisempi toimimaan hyvien asioiden puolesta  myös järjestäytyneenä.  


6. Pidätkö puutarhanhoidosta vai mieluiten vain sen katselusta? 

Minulla ei ole omaa puutarhaa (jos ei oteta lukuun parvekepuutarhailua, joka toki sekin on antoisaa).  Haaveissa on saada joskus se ikioma maapläntti kunnon puutarhaa varten <3
Ihailen puutarhoja ja puistoja melkeinpä päivittäin. Tämän postauksen kuvat ovat peräisin yhdeltä tällaiselta 'kukkienbongauskierrokselta'...7. Rakastatko purjehdusta tai veneilyä / vai vuorikiipeilyä ja samoilua?

Olen veneillyt jonkun verran, mutta purjehtinut en ole koskaan. Mielikuvien perusteella voisin ajatella, että voisin rakastaa purjehdusta (todellisuus voisi olla sitten jotain muuta).  'Vuori'kiipeilyä ja samoilua olen harrastanut ja niitä rakastan. Varsinkin metsässä samoilu on minulle erittäin tärkeää, vaikka kaupungissa tätä nykyä asustankin.


8. Valmistatko itse ruokasi vai ostatko valmisruokia? 

Pidän kokkauksesta, joten valmistan  ruokani yleensä itse. Itse tehty ruoka on paitsi parempaa, myös edullisempaa kuin valmiina ostettu. Valmisruokaakin ostan, mikäli aikataulu ei anna myöten ruveta ruuanlaittoon. Valmisruuasta saa ihan hyviä, ravitsemuksellisesti täysipainoisia aterioita siitäkin, kun katsoo, mitä ostaa. 
9. Haluatko vaikuttaa sanoin ja teoin luonnonsuojeluun?

Ehdottomasti haluan. Olen pienestä lapsesta asti kokenut luonnon- ja ympäristönsuojelun tärkeäksi asiaksi. Uskon hokemaan, jonka mukaan pienistä puroista kasvaa vähitellen suuri joki.. Pienet ympäristöteot ovat tärkeitä, mutta vielä tärkeämpää olisi saada suurista linjauksista päättävät tahot ymmärtämään, että ympäristön ja luonnon suojaaminen ihmisen yhä kiihtyvämmäksi käyvältä ahneudelta on yksi heidän tärkeimmistä tehtävistään.


10.  Uskotko, että kirjoittamalla voit vaikuttaa parantavasti epäkohtiin?

Kirjoittaminen on sydäntäni lähellä. Uskon kynän voimaan. Nykyään niin suosittuun nimettömään foorumikirjoittelun (lue. heittelyn) en sen sijaan usko parantavan kuin kirjoittajan omaa oloa - sitäkin vain hetkellisesti. 
Kirjoittamalla esittämäni kannanoton tulee olla kaikin puolin kestävä, ajateltu. Siksi sillä on jollakin tapaa enemmän painoarvoa kuin puhutulla sanalla. Kirjoitettu sana jää elämään omaa elämäänsä vielä senkin jälkeen, kun se 'on sanottu'.  Uskon, että hyvin perustellulla, asiatietoihin perustuvalla ja korrektisti esitetyllä kirjallisella kannanotolla on vaikutusta.
  11.  Rohkenetko puolustaa kiusattuja ja kirjoittaa ihmisten perusoikeuksista, eläinsuojelusta,
            rauhantyöstä, terveydenhoidon parantamisesta (varsinkin mielenterveyden hoidosta ),
 
lasten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä suojella ja puolustaa myös vanhusten oikeutta ?

Koen edellä mainittujen asioiden puolustamisen erittäin tärkeäksi. Erityisesti ihmisten (ja eläinten) perusoikeuksien tulisi mielestäni olla loukkaamattomia. Nousen hyvin äkäisesti sanalliselle barrikadille, mikäli näen jonkun kyseenalaistavan tasa-arvon periaatteet, heikompien perusoikeudet tai ihmisarvon.Tällä kertaa päätin, että en laita 11 kysymystä-haastetta eteenpäin, koska se kiertää nyt laajalti täällä  blogistaniassa. Mikäli haluat vastata Aikatherinen esittämiin kysymyksiin ja ottaa haasteen vastaan, vaikkapa  eteenpäin vietäväksi, ole hyvä :)


Toivottelen mukavaa viikonalkua!


~~~~~~~~~~~~

This post is about a blog challenge given by Aikatherine who writes a very interesting blog called 'Pieniä sanoja' (Small Words):  Klick. You can use google translator with Aikatherine's blog.


8 kommenttia:

 1. Olipa haastavat kysymykset! Mielenkiintoiset ovat vastauksesi, mutta vastauksesi ensimmäiseen kysymykseen todella pysäytti. On varmasti ollut elämänkatsomusta muokkaava kokemus joutua sydänoperaatioon ihan nuorena.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kysymyksiä joihin vastasit todella ihanasti.
  Sinun lapsuudenkokemuksesi pisti jälleen pohtimaan miten paljon vaikeita kokemuksia ihmisillä on. Joista on kuitenkin selvitty ja sinusta/heistä on kasvanut hyviä ajattelevia ihmisiä.

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava lukea vastauksiasi ja kuten Saila sanoi, kysymykset olivat haastavia..:)

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun vastasit kysymyksiini.
  1.) on hyvin pysähdyttävä kertomus .
  3.) tämä päätös on hyvä ja uskon että sen kanssa on joskus tehtävä kompromisseja. Kaikki vastauksesi ovat kuin suoraan mielestäni, olen niin samaa mieltä.
  " Kukat kesältä tuoksuvat, värein taivaan sinisin hehkuvat, kultakeltaa maalaavat silmillein ja punaiset lehdykät kainona huulille janoo"
  tämä pieni ispisrunoni sinullle kiitos herkistä kuvistasi, Kaikesta näkee niin koruista , kuvista kuin sanoista rakkautesi luontoon ja kauneuteen. Vain rakastavat silmät näkee todellisen kauneuden. Heh, kävisikö aforismisra. toivottavati lukijasi ottavat kysymykset ja vastaukset pohdittavakseen.

  VastaaPoista
 5. Hienot vastaukset vaikeisiin kysymyksiin. Ja kuvat! Miten taitava kuvaaja oletkaan. Melkein käsin koskettelin kukkakuviasi!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille, ihanat naiset, kommenteistanne :) <3

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia ja kiva lukea myös mitä blogin "takaa" löytyy.

  VastaaPoista
 8. Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa Hyvää juhannusta täältä Noormarkusta www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.