torstai 17. toukokuuta 2012

Ahon laidalla ~ In a Glade

Pari viikkoa näyttää menneen sitten viime postauksen. Jätin blogimaailman hyvällä omallatunnolla sivuun kotopuolessa käydessäni. Mukavaa oli, kevätkin ehti tulla ennen kuin palasin kaupunkiin. Vihreys puhkesi parissa päivässä männä viikonloppuna, heti kun sää vähän lämpeni.
Tämän postauksen kuvat ovat suurimmaksi osaksi viime viikon alusta, ainoalta metsäretkeltä jolle hoksasin ottaa kameran mukaan. Tuona päivänä oli vielä kovin lehdetöntä....

Ahon laidalla nököttävää suurta kiveä ei voi ohittaa... Niin kiire ei saa koskaan olla, etteikö olisi aikaa kiivetä tälle 'jättiläisen aurinkotuolille' maisemia ihailemaan. Kivi sijaitsee vanhan rakennuspaikan pihamaalla: luonnonkukkien lisäksi paikalla kukkivat kesäisin myös lukuisat vanhat ruusupensaat. Vanhasta talosta on jäljellä enää vain  perustukset ja kellari. Tällä alueella ei juuri vanhoja pientaloja löydy, sammaloituneita perustuksia sitäkin enemmän. Olen kuullut, että Porkkalan parenteesin aikaan alueelta on siirretty puutaloja lahden toiselle puolelle Viroon ja osa huonokuntoisimmista on poltettu vuokra-ajan päätyttyä..

Oli aikaa tarkkailla myös metsän pienimpiä...Kiihkeää palaverointia...
Hän taas sujahti nopeasti kameran alta piiloon. Kuvaa ottaessa sain siedätyshoitoa. Hämyrit eivät jostain syystä ole kuuluneet ylimpiin ystäviini, mutta vähittäinen tutustuminen on alkanut...Toivotan hyvää helatorstaita!

8 kommenttia:

 1. Aivan upeita kuvia!

  Nyt on luonto kaunis, kun on satanut...tai sataa yhä...vehreys on oikein puhjennut.
  On tämä kevät ihanaa aikaa...:)

  Hyvää helatorstaita sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia kevätluonnosta! Kevätsade puolustaa paikkaansa, koska siitäpä vehreys voimistuu.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat öttiäisistä ja vehreästä luonnosta. Kuvaamisen myötä on kynnys madaltunut näden karvajalkojen suhteen;))
  Sade on ihan paikallaan myös siitepölystä kärsiville.

  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Ja ihana paikka tuo. Minua aina säälittää löytää vanha pihapiiri, josta rakennus on kadonnut. Toivottavasti joskus pääsen sellaiseen paikkaan asumaan (ja talokin olisi vielä tallella...)

  Mulla on ihan hirveä hämähäkkikammo. Ehkä pitäis alkaa tuota siedätyshoitoa kokeilemaan!

  VastaaPoista
 5. Öttiäisiä ja aurinkoa <3 Kiva, että oli leppoisaa kotopuolessa. Taas jaksaa.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia. Vanhojen talojen rauniot on aina mielenkiintoisia, nekin;) Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Irmastiina..., Ninni..., Rita..., sirpa..., Anna V...., Marissa..., Hyvä Mieli..., kiitoksia kommenteista! Kesä on tullut, ihanaa <3

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.