maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyvän mielen haaste

Ihana Aikatherine heitti minulle Ajatellaan aikatherine-blogin kautta Hyvän mielen haasteen.
Sydämellinen kiitos, tämä onkin ihan superihana haaste vastattavaksi.Ideana on, että haasteen saanut kertoo omista hyvän mielen hetkistään ja antaa haasteen eteenpäin viidelle uudelle blogiystävälle. Aikatherine toivoi erityisesti, että kertoisin minkälaista mielihyvää korujen tekeminen minulle tuo. Keskitynkin nyt vastaamaan tuohon erikoispyyntöön.


- Korujen tekemisen tärkeimmäksi mielihyvän lähteeksi olen kokenut sen, että luovuuteni siivet ovat nyt avautumassa. Se, että saan toteuttaa itseäni juuri sillä tavalla kun hyvältä tuntuu ja sillä hetkellä haluan (tietenkin osaamiseni rajoissa), tuo minulle mitä suurinta iloa. Koruja tehdessäni en voi enkä yritäkään pakottaa omaa luovuuttani tiettyyn ennalta määrättyyn tai ulkopäin annettuun muottiin tai tyylivaatimukseen, vaan olen opetellut seuraamaan intuitioni ääntä. Tämä tarkoittaa sitä, että toisinaan koruni kukkivat jopa yltiöromanttisina, toisinaan tyyli on pelkistetympi. Tyylillisen vapauden ottaminen on myös vaikeaa:  joskus mietin, että 'voinko minä tehdä tällaista?' Yhä useammin vastaus on selvä: kyllä voin. Korut symboloivat minulle ennenkaikkea elämäniloa ja onnea, väriä, lämpöä, huumoria ja hauskuuttakin.


- Rakastan värejä. Koruharrastuksen yhtenä suurena ilona onkin saada leikitellä värien kanssa.

- Minulla on ollut jo kauan ihmeellinen kiintymys myös kiviin.  Rakkauteni kohteena ovan niin suuret kalliot kuin pienemmät kivet, korukivet mukaan lukien. Uskon, että kivien vuosimiljoonaiseen historiaan on säilöytynyt suuri määrä energiaa. Sitä samaa, jota on myös meissä itsessämme. Kutsun tätä energiaa nimellä  'alkuvoima'. Tunnen iloa saadessani käsitellä materiaalia, jonka historia on käsittämättömän pitkä ja samalla melkein ajaton. Kivistä voisin jatkaa pitempäänkin... Ehkä teen aiheesta joskus ihan oma postauksensa.


- Tunnen suurta mielihyvää saadessani  'korufiiliksen' eli sen tunteen, että on aika istahtaa työpöydän ääreen ja aloittaa korun tekeminen tai sellaisen suunnittelu. Olen monesti tyytyväisenä huokaissut, että onneksi tämä ei ole työtä. Sellaista, että olisi pakko saada aikaan jotakin joka ikinen päivä. Kun korufiilis sitten iskee, aika näyttää aina katoavan... Olen saattanut tehdä innostuksen puuskassa hommia tuntikaupalla ja luullut, että 'eihän tässä vierähtänyt kuin pieni hetki'. Tällaisia 'Flow-kokemuksia' olen saanut kokea koruilun parissa todella usein. Korun suunnittelu, tekeminen ja sen valmistuminen on joka kerta yhtä jännittävä ja iloa antava kokemus. Hyvin usein koru jää hetkeksi lepäämään ja 'maustumaan' ennen lopullista valmistumista. Lepovaiheen aikana saatan vielä tehdä siihen suuriakin muutoksia. Koru on valmis vasta sitten, kun se 'tuntuu' valmiilta. Ei hiukkaakaan aikaisemmin. Tämäkin vaihe antaa minulle hyvää mieltä..

- Tunnen mielihyvää myös silloin, kun etsin maailmalta materiaaleja koruihini. Uniikin kiven tai muun koruun päätyvän esineen/ materiaalin löytäminen on usein pitkänkin etsinnän tulos ja suuri ilon aihe.


- Mielihyvän lähteeksi koen ehdottomasti myös sen, kun saan muuntaa kokemukseni ja ehkäpä jotain myös tunteistani korun muotoon.  Korun alkusysäyksinä ovat toimineet muun muassa luonto, musiikki, värit, runot, hyvä kirja tai jopa yksittäinen artikkeli...  ihmiset ja heidän tarinansa. Yritän kulkea maailmaa avoimin mielin  ja nähdä asioita itselleni uudella ja vieraallakin tavalla. Uudet tilanteet toimivat joskus hedelmällisinä tilaisuuksina löytää koruihin uutta näkökulmaa. 

- Iloa tuottaa tietenkin myös kaiken uuden oppiminen.. Uudet materiaalit ja työtavat kiinnostavat.  Kaupunkiasuminen asettaa tälle kuitenkin pienet esteensä, yritän säästää naapurit pahimmilta paukutteluilta ja  työkoneiden ääniltä. Tämä on hidastanut erityisesti metallitöihin perehtymistä. Keväällä ja kesällä vietän taas aikaa 'metsässä'.. Siellä saanen paukutella taas vähän uskaliaammin :)

- Suuren suuri ilon aihe on myös se, että näen tai kuulen, että tekemäni koru on käytössä ja että se antaa kantajalleen hyvää mieltä. Tunnen, että koru herää todelliseen hehkuunsa vasta silloin, kun se puetaan ylle ja se saa olla vuorovaikutuksessa kantajansa kanssa.


Heitän Hyvän mielen haasteen seuraaville blogeille:

Hyvä mieli
Markka-aika
Hurry slowly
Keijukeidas
Kaisun Glitteri vol 2
Maxin hopeat


Juu. yks 'ylimääränenkin' blogi tuli listaan..  :)

Haasteen vastaanottamisesta ja jatkamisesta ei kannata ottaa tressiä.. Tämä on vapaaehtoista  :)

~~~~~~

This post is written only in finnish, Sorry. In this post I answered a blog challenge. You can use google translator, if interested.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Kati, yritän paneutua tähän ajan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kati ystävä. Nappaan haasteen mukaani nyt :). Kivoja vastauksia sinulla tuossa!

    VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.