lauantai 15. lokakuuta 2011

Ignis

Pitkä paussi taas, jonka aikana sain tehtyä yhden korunkin. Tällä kertaa mieli suuntautui lämpimiin väreihin: halusin tehdä korun joka toimisi kuin kilpenä syksyn ja alkutalven viimoja vastaan... Ignis- kaulakoru syntyi akaatista, sammalenvihreän, vaalean ja puna-oranssin sävyisestä succor jaspis-riipuksesta, vintaj-kuparilangasta ja messinkiketjusta.



Minäkin tutustuin vihdoin tähän  monen koruntekijän kehumaan vintaj-kuparilankaan, joka nikkelittömänä ja päällystettynä onkin mitä parhain korumateriaali, kauniin himmeäkiiltonen ja valmistajan mukaan myös erittäin ihoystävällinen.... Aluksi lankaa oli  mahdottoman vaikea hallita, kun on tottunut vääntämään sitä  suht napakkaa hopeaa. Kieputtelu piti siis opetella tämän langan kanssa vähän niinkuin alusta :).





n. 5 cm pituisessa Succor jaspis-riipuksessa on mukavan raikkaat värit ja selkeät muodot..  Liekkimäisen kiven olemus muistuttaa toisaalta kovasti  myös Masai-heimon perinteisiä kilpiä. Korun teemaa mukaillen muotoilin riipuspidikkeenkin hieman 'liekkimäiseksi'. Korun ketju-osuus syntyi upeakiiltoisista raita-akaateista.  Lukkokin korussa on, koska alun pitäen korusta piti tulla lyhyehkö, mutta innostuin jatkamaan ketjua niin, että siitä loppujen lopuksi tuli n. 88 senttinen. Lyhentääkin tätä ehkä voisi...  Nikkelitön korumetallilukko sai  kuitenkin jäädä, vaikkapa pieneksi koristeeksi kaulan sivulle.

Se on taas se vuodenaika, että kuvauksesta tulee yhtä taiteilua..Ylemmät kuvat on otettu iltasella kovan lisävalon avulla. Korun sävyt ovat kuvissa kuitenkin ihan luonnikkaat.
Koru ei ole enää vapaa. 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Necklace with agate, succor jasper, brass and plated copper.

26 kommenttia:

  1. Upea koru!! Ihana riipus! Mahtavat kivet!! Miten sitten näitä taiotkin, MAHTAVASTI TAIOT!!! <3 <3

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs on ihanan värinen, ruskeaa Nam :D Lanka on on aika pehmoista, se vaatii kyllä totuttelua, niikuin hopea minulle....

    VastaaPoista
  3. Erittäin kauniita kiviä!
    Jotenkin tuon riipuksen muoto sopii niin hyvin pitkään koruun.
    Kyllä tuo lanka vie ihan mennessään :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis koru ja ihanat värit:-)

    VastaaPoista
  5. Ninni..., Niina,... Tanja,... Vikki..., helinä..., Irmastiina... Kiitokset ihanista kommenteista :) <3

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana <3 Niin lämminhenkin syksyinen ihanuus. Mun ensi kosketus vintajlankaan, oli vähän sama kuin olisi yrittänyt saada spagettia asettumaan muotiinsa :D

    VastaaPoista
  7. Aah, olen aivan ihastuksissa!
    Haluan tuon itselleni.

    VastaaPoista
  8. Ihastuttava kiilto noissa helmissä, voi että tykkään paljon tästä :-)

    VastaaPoista
  9. On kaunis. Hieno tuo ripustussysteemi. Ihan samat tuntemukset tuli minullekin Vintaj-langasta aluksi, mutta nykyään hopea tuntuu oudon jäykältä.

    VastaaPoista
  10. Sinä lämmin sydäminen kauneus sait jälleen kaunista aikaan syksyn sävyt siinä totta tosiaan hehkuen lämpimin sävyin...jossa ripaus tummaa kuin tuulen tuiverrus aavikolla...hiekan pöllähtäessä auringonlaskun aikaan.
    Kaunista!

    VastaaPoista
  11. Jopas on ihania koruja sulla. Kahlasin pitemmältä matkalta, ja toinen toistaan kauniimpia ovat. Tämä viimeinen syysväritys olisi ihan mun.

    Kannattaa käydä kommentoimassa mun tyhjässä blogissani, niin löydän uusille ihanille korumaille. Olen itse vähän laiska etsiskelijä. :)

    VastaaPoista
  12. Upea koru, ja hienosti olet saanut vangituksi kuvaan tuon kiillon!

    Kieputtelut on tosi kauniit.

    VastaaPoista
  13. Onpa kaunis koru, ihania ruskean sävyjä!

    VastaaPoista
  14. Hienoa kieputtelua ja värien leikkiä! Tämä on kuin mulle tehty, tykkään kuin hullu puurosta! :)

    VastaaPoista
  15. Todella kauniit värisävyt. Tykkään.

    VastaaPoista
  16. Oih. Niin herkkuja kiviä herkullisessa korussa. Ihana!

    VastaaPoista
  17. Tylsää hokea IHANAA mutta tämäkin on upea! (Toinen niistä kahdesta sanasta joita täällä voi sanoa)

    Ja kuvatkin on !

    VastaaPoista
  18. Aivan upea, ihanat sävyt korussa, kivissä ja niin kauniit kuvat :)

    VastaaPoista
  19. Amalia..., Rita..., Mags..., sole..., Sirkka..., suntsa..., Akvamarin..., Miikkuli..., kuparikukka..., sirpa..., Katri..., Henna..., Marissa..., Vino pino..., Sari... Kiitoksia jälleen ihan uskomattoman ihanista ja mieltä lämmittävistä kommenteista <3

    VastaaPoista
  20. No voi mahdoton mitkä sävyt tässä korussa :O No ilmankos kun vielä kun vielä tuo korulankakin on tuota tummaa patinaa! uskomattoman upea kokonaisuus!

    VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.