tiistai 1. marraskuuta 2011

Retki sumuvuorille ~ Misty Mountains

Blogin päivitystahti on nykyään kovin hidas. En kuitenkaan ole jättämässä tätä rakasta harrastusta, päinvastoin. Viime aikoina olen keskittynyt  korujen tekemisen sijaan erilaisten korumateriaalien testailemiseen ja kokeiluihin. Tämä koru odotti valmistumistaan puolisentoista viikkoa.
 Koru sai  nimensä niistä tunnelmista, joita koin nähdessäni riipuskiven ensimmäistä kertaa.  Kaunis sammalakaatti johdatti minut aamuiselle retkelle Kilimandsaron metsäisille alarinteille:  ilma on hapekasta, kulkeminen helppoa.  Metsä lukemattomine eläin- ja kasvilajeineen heräilee vastaanottamaan uutta päivää. Onneksi tuollaisille retkille pääsee aina kun haluaa.. mielikuvissaan.
Riipuksen ketjuosaan valitsin luonnollisen ja rauhallisen sävyisiä kivihelmiä: viistehiottua ja sileää savukvartsia,  paint brush-jaspista, sekä ketjun etuosasta löytyvää pronsiittia.
Riipuskiven yläkulmassa on pieni ylimääräinen samentuma, joka näkyy parhaiten kiven läpi katsottaessa. Samentuma häipyy näkyvistä melkeinpä täysin korun ollessa pintaa vasten (ks. alakuvat).

Korun ketjuosuus on etuosaa lukuunottamatta kaksinkertainen. Korusta tuli jälleen kerran melko pitkä, n. 80 senttinen. Se ei kuitenkaan paina paljoa, sillä ketjutuksen kivihelmet ovat keveitä. Jätin korun tällä kertaa lukottomaksi, se sujahtaa vaivatta pään yli. Kieputukset ja riipuspidikkeen tein vintaj-kuparilangasta. Ihoystävälliseksi päällystetty lanka ja korun messinkiketju ovat kumpikin nikkelittömiä. Riipuskiven koko on n. 4,2 x 4,2 cm. Koru ei ole enää vapaa.
~~~~~~~~~~~~~~~~

Misty Mountains necklace with moss agate, smoky quartz, paint bruss jasper, bronzite, vintaj copper and brass. 21 kommenttia:

 1. Kaunis on korukivi. Voin kuvitella että olet koukussa korujen tekemiseen. Itseänikin on alkanut kiinnostamaan tämä korujen tekeminen. No taidan pysyä neulomisessa. Pojalle työstän nyt lapasia.

  Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
 2. Erityisen hieno kieputus! Riipus on tosi puhutteleva.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavan hieno tuo riipuskivi ja sopii tosi hyvin noiden helmien kanssa, tykkään kovasti

  VastaaPoista
 4. Ihania kiviä olet taas löytänyt. Tämäkin riipuskivi... ooooooh! Kauniiksi koruksi olet taikonut sen. Pääsee oikeen hyvin oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis riipus ja tuo hieno kieputussysteemi sopii mielestäni täydellisesti kiven kanssa yhteen. Jotenkin tuosta riipuskokonaisuudesta tulee kyllä Afrikka mieleen.

  VastaaPoista
 6. Aivan upea, jotenkin mystinen koru! Ja mikä kieputus, jäin ihan tuijottamaan... :)

  VastaaPoista
 7. Taas ihanan korun olet tehnyt kieputtamalla kiviä kuparin kera. Mistä saat kaikki ideasi!!! Kurkkasin vapaita mutta eipä ollut yhtään jäljellä. Harmi.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana ja tunnelmallinen koru. Pääsin jo sen ja tekstisi ansiosta kulkemaan siellä happirikkaassa ilmastossa :)

  VastaaPoista
 9. Mahtava riipus ja kokonaisuus, todellinen sumuisten vuorten aarre. Näin jo melkein Isojalan vilahtavan..... ;)

  VastaaPoista
 10. Tämä on yksi suosikeistani, ihana.

  VastaaPoista
 11. Uskomattoman kaunis kivi, ja sai arvoisensa seuran :) kaunis!

  VastaaPoista
 12. Katselin moneen kertaan tuota riipusta, todella kaunis, löysin sieltä kotkankin.
  Kieputtelu sopii niin hyvin tuohon riipuksen yläpuolelle ja ihastuin tuohon jaspikseen.
  Tunnelma hipoo täydellistä :)

  VastaaPoista
 13. maiju..., Akvamarin..., Helinä..., Katri..., sole..., kuparikukka..., anja..., Irmastiina..., Henna..., Marjo..., sirpa..., Tanja..., Vikki.. Kiitos kauniista ja kannustavista kommenteista! <3

  Olen ihan unohtanut tuon 'vapaat korut'- osion päivityksen. Tämän korun yhteydessä mietin, että raskisinko tästä luopua lainkaan, mutta kyllä 'Retki sumuvuorille' on vapaa.
  Täytyy muistaa päivitellä tuota kotisivua. Korujen tekeminen ja uuden oppiminen on nyt vaan vienyt ilmeisesti huomioni tältä osin :)

  VastaaPoista
 14. Juuri sellainen, sumuisan raikas :-D

  VastaaPoista
 15. Korussa näen samaa kuin kertomuksissasi...kauniita molemmat!
  Näen myös vuoren lumipeitteisellä rinteillä ajan pysähtyneen tai ainakin toivoisin sen koska näkymä on kauniin kuulainen ja jossain kuulen sammalmättään hiljaista rapinaa...

  Olen jälleen nähnyt kaunista<3

  VastaaPoista
 16. Mags ja Sirkka, kiitokset teille :) <3

  VastaaPoista
 17. Upean, kiehtovan riipuksen ympärille tehty todella kaunis ja sopusointuinen koru.

  VastaaPoista
 18. No ompa osuva nimi juuri tuolle korulle! :)
  Ja ihan on meitin maisematkin...
  Nimim. Sumuisten vuorten gorilla

  VastaaPoista
 19. Kiitokset kommentistasi, Nanainen :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.