tiistai 18. tammikuuta 2011

Meren takaa


Postipoika  tipahutti  tänä aamuna ensimmäisen meren takaa (USA:n luoteissosasta) hankkimani aarteen eteisen matolle  -wips.. eikä sen matka Suomeen  kestänyt kahta viikkoakaan...
Kun näin tämän akaattikapussin, ajattelin, että minun on PAKKO saada tuo kivi, hinnasta viis :)Kiven myyjä on itse kiviharrastaja ja saa laitettua kiviä myyntiin harvakseltaan johtuen toiminnan pienimuotoisuudesta.  Hän on louhinut kiven valtaukseltaan omin käsin, ilmoituksensa mukaan täysin ilman koneellista apua ja sen jälkeen hionut sen itse. Kivi on stabiloitu: tekijä on upottanut akaatin itse louhimaansa basaniittiin, eli mustaan jaspikseen. Kyse on siis intarsiatyöstä. Nyt kapussi saa odotella inspiraationi heräämistä ja sitäkin, että oppisin kiinnittämään sen  suht nätisti ...


Kapussi on pituudeltaan noin 50mm. Akaatti on kerrostunut moni-ilmeisiksi kuvioiksi, jossa voi nähdä niin merenalaisen maailman kuin  uusien tähtien synnyn kaukaisissa galakseissa. Minulle tulevat mieleen Hubble -teleskoopin ottamat kuvat sieltä jostain kaukaa ... Mielenkiintoista havaita, että maailmankaikkeuden suuren mittakaavan muodot voivat toistua pienessä kivessäkin.


Ok.. innostuin kuvaamaan kiveä vähän liikaakin,  mutta... kun tämä oli niin mukava kuvattava :)

Uskalsin vihdoin ryhtyä 'tositoimiin' hopean kanssa. Tarkoituksenani on tehdä 2mm paksuisesta sterlingistä salpalukko. Suht heikkonäppinen kun olen, meinasi tulla tenkkapoo heti ensimmäiseksi. Lankaa oli vaikeaa  saada taipumaan nätiksi ympyräksi. Hetken mietintätauon jälkeen avuksi löytyi  ruuvipenkki :)


Kuvasta vasta näin sitten sen ensimmäinen mokankin: en poistanut ruuvipenkiltä pronssin  sahailuista syntynyttä pölyä ennen hommaan ryhtymistä. Se saattaa kostautua, mikäli en saa tekelettä kunnolla puhdistettua ennen kun heitän sen sitruunahappoon.. Vai mitenkäs se menikään.. tämä täytyy vielä selvittää :)

Tähän vaiheeseen tämä koitos valitettavasti jääkin illaksi tai pariksi. On pakko keskittyä kirjoitushommiin, ennenkuin voin taas kevyin mielin uppoutua koruilun maailmaan.  Eräästä ympäristölupapäätöksestä tehty valitus vaatii vastinetta ja lupasin minäkin jotakin paperille laittaa...

Blogi on saanut jälleen uusia lukijoita.  Iloisena niiaan ja  kiitän kiinnostuksestanne! :)

I bought this wonderful agate cabochon two weeks ago from USA and got it today. And how lovely is it... I felt in love immediately I saw it. Cabochon's  patterns remind me of deep sea life or distant galaxies photographed by Hubble space telescope...  cabochon is 50 mm ( about 2 inch) long.
Today's last picture shows that I have started to work with sterling silver to make my first toggle clasp.

and... I want to say Hello to new readers! You are mostly welcome! :)

22 kommenttia:

 1. Olen taas kerran mykistynyt... Kivi kuin toisesta ulottuvuudesta. Aivan mielettömän upea!

  VastaaPoista
 2. On ihana ja kaunis♥, monenlaisia kiinnostavia kuvioita.
  Onnea hopeatöihin myöskin!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on kapusissa kyllä värit ihan kohdillaan!! Upea muotokin kaiken lisäksi, eipä tällaisia paljoa näe... <3

  VastaaPoista
 4. Hieno kivi! Tiedän tuon tunteen, kun jotakin näkee ja se on vaan pakko saada itselle :-D

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja vivahteikas kivi, voisi tuijotella vaikka kuinka kauan. Todella hienon muotoinen, jään innolla odottelemaan minkälaiseen koruun tuo kaunotar-kivi pääsee.

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille, Ninni, Mags ja Niina :)

  Voi kyllä mennä vähän aikaa, ennenkuin uskallan ryhtyä tekemään tämän kiven kanssa yhtään mitään... Istutusta opeteltava ja silleen ;)

  VastaaPoista
 7. On todella ainutlaatuisen näköinen kivi, ja kauniit maanläheiset värit ja kuviot. Minäkin odottelen mielenkiinnolla mihin se päätyy. Saat varmasti tuosta vielä upean korun aikaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Herranpieksut mikä kivilöytö !!
  Upea, upea kapussi !!

  pssst. tuollainen vähän paksumpi hopea kannattaa hehkuttaa ennen vääntöä, helpottaa kummasti ;-)

  VastaaPoista
 9. Upea kivi! Mutta mitä tarkoittaa "stabiloitu"? Olen varma, että loihdit tuosta kivestä jotain ainutlaatuisen kaunista! Tuutikki

  VastaaPoista
 10. Kiitokset, Sole, Mona ja Tuutikki kommenteistanne.. ja kiitos ihana Mona neuvostasi.. otankin siitä heti opikseni :)

  VastaaPoista
 11. Ja Tuutikin kysymykseen vielä: Otin selvää tuosta stabiloimisesta... Kivi on upotettu (tekijän itsensä louhimaan) basaniittiin, eli mustaan jaspikseen. Kyse on siis eräänlaisesta intarsiatyöstä.

  VastaaPoista
 12. Oho... Tuo kivi on ulkoavaruudesta... Kuviot ovat hämmästyttäviä. Kiva nähdä, millaiseksi koruksi aarre päätyy!

  VastaaPoista
 13. Kiitos, Akvamarin :)

  Saa nähdä, mihin tuo pieni kaunotar päätyy..:)

  VastaaPoista
 14. Upea kivi, minä(kin) jään odottamaan mitä siitä syntyy :)

  VastaaPoista
 15. OIH! ♥ Olen tullut siihen tulokseen, että ihmisen tekemä ei koskaan voi ylettyä niihin kauneuden sfääreihin kuin luonnossa ja maailmassa olevat asiat, kuten nyt esim kivet!
  Aikaisempaan kommenttiini pitää lisätä jotain, tätä blogia kehuessani en halunnut lytätä muiden blogeja...Olisi taas pitänyt lukea teksti moneen kertaan. MINUN milestäni tämä blogi on huippu ja kauneushan on makuasia, josta ei oikein voi kiistellä. Kuten sanoit, onneksi löytyy niin erilaisia korublogeja, joten ihan varmasti kaikille jotain!
  Mutta edelleen kiitos, että tarjoat kauneutta kauniiden kuvien ja tunnelmien kautta!

  VastaaPoista
 16. Hi Kati,
  I read your post the google translator, but his language is never translated correctly ... Love your work! hugs from Brazil

  VastaaPoista
 17. Marissa, kiitos kommentistasi ja ihanasta viestistäsi! näinhän se on, mikään ihmisen luoma ei yllä luonnonkauneuden tasolle.. Tai.. niin..Sekin on kait suhteellista ja makuasioita, joista ei voine kiistellä :)

  Niinpä..onneksi näitä blogeja riittää ihasteltavaksi. Minullakin on omat suosikkini :)

  VastaaPoista
 18. Veronica, thank You for Your message!

  I'm sorry that You find google translator beig so unpleasant for You.

  I uasually write in finnish but try to add an english summary at the end of the text.

  I'll try to write more in english from now on :)

  VastaaPoista
 19. Kivi on todella kaunis.
  Ja tää sun blogi on kaunista katseltavaa :).

  VastaaPoista
 20. Jaana, kiitoksia kovasti kommentistasi :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.