torstai 9. joulukuuta 2010

Ensimmäinen riipus - First pendant


Joululahjakorujen teon ja lumenluonnin välissä ehdin tehdä tämän ensimmäisen riipuskokeiluni ainakin semivalmiiksi.  Riipus on ehkä vähän liian särmikäs, vaikka kulmia pyöristelinkin.. Nämä ovat taas niitä asioita, joita ei suunnitteluvaiheessa untuvikkona huomaa. Silti, ei riipus veitsenteräväkään ole. Koru kaipaa vielä työstämistä. Huomasin, etten ole hankkinut tarpeeksi hienoa hiontapaperia viimeistelyyn, joten hionnatkin jatkuvat tästä vielä. Lisäksi erityisesti tuo yläosa kaipaisi jopa uudelleenmuotoilua...
Laitoin peuran  kuvauksen ajaksi vanhaan, patinoituneeseen pronssiketjuun. Se saa myöhemmin hieman toisentyyppisen ripustuksen ja ehkä seuraakin.
Riipuksen tekeminen oli ja on kaiken kaikkiaan oikein mukavaa puuhaa, joten jatkoa seuraa tämänkin kokeilun jälkeen.
Päätin, että tartun hopeaan tämän kaltaisissa töissä vasta sen jälkeen, kun olen oppinut muutamia perusjuttuja metallin työstämisestä.

This is my first pendant. The little deer is made of bronze. Pendant  is not completed yet, it still requires a lot of polishing...


 Kävin eilen umpihankikävelyllä metsässä ja otin muutaman kuvan lumisesta maisemasta. Tuskin koskaan olen nähnyt etelärannikolla yhtä paljon lunta joulukuun alussa. Synnyinseudullani Pohjois-Savossa tällaiset näkymät ovat melkoisen tavallisia jo marraskuussa (tai olivat ainakin silloin, kun minä olin lapsi).
Eilinen päivä oli hieno.. Metsät hohtelivat pastellimaista valoa.  Ensi yöksi on luvassa kova lumimyrsky..Lisää lunta, lisää lapioitavaa ;)
8 kommenttia:

 1. Ihana kauris, onnistuit heti ensi yrittämällä.
  Kadehdin vähän näitä etelän nietoksia, meillä on vain 10 cm lunta. kuvasi ovat talvitunnelmaa täynnä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Manteli :)

  Lumentulo sais täällä rannikolla jo riittää.. Puhelletaan pilvet vähän pohjosemmas tästä lähtien ;)

  VastaaPoista
 3. kaunis :) tosi hienosti työstetty.

  VastaaPoista
 4. Vau! Onpa taidokas! Hienoa työtä!

  Ja kyllä on upeita maisemia. Silmä lepää katsellessa.

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.