keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Metsän viileydessä

 Tämä ja viime viikko ovat olleet niin tuskastuttavan kuumia täällä kaupungissa, että kaipaan jo metsään.  Siellä on  ihmeellisen viileää jopa helteisimmälläkin säällä, puiden lehvästön leikatessa auringon kuumimman poltteen pois. Omia aikojaan kasvaneessa metsässä on satumainen tunnelma...Hieman hämärää, viileää ja hiljaista. Siellä hetken oltuaan palaa  paahteeseenkin taas mielellään. Virkistyneenä ja levänneenä.

  Rannekorussa käyttämissäni fasetoiduissa fluoriiteissa väikkyvät metsän hämyn sävyt. Otin kuvat ilta-auringossa, joka leikkasi osan hienoista sävyeroista pois. Täytynee kuvata korut vielä jossain muussakin valaistuksessa. Luonnossa kivet ovat sävyiltään selkeästi erottuvia, toiset kirkkaan viileitä, toiset hämyisempiä. kaikki mielestäni erityisen kauniita. Vihreän joukkoon on livahtanut fluoriitille tyypilliseen tapaan myös violettia.

  Kiedoin kivet sterling -hopeaan ja lukoksi valitsin suuren sterlinghopeisen, osittain patinoidun filigraanilukon.
Kivet eivät ole A-luokkaa, koska niissä on sulkeumia. Toisaalta juuri sulkeumat tekevät näistä yksilöistä mielenkiintoisia. Käännellessä kivet välkkyvät sisäistä kauneutta :)

1 kommentti:

  1. Metsänkeijun juhlakoru :) Aivan ihastuttava sävy ja kaunis toteutus, lukkoa myöten harkittu kokonaisuus! Upea koru!

    VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.