torstai 22. toukokuuta 2014

Kutsu tangoon


Markasiitein koristettu hopeakenkä sanoi haluavansa päästä aarrelaatikosta sinne minne kuuluukin, eli koruun, kun on kevätkin ja kaikkea! No minähän tein työtä käskettyä, etsin tanssikavereiksi makeanveden helmiä ja sterling-hopeaa. Tämä on se toinen talvella ostamistani ihanista, huolella tehdystä korkokengistä, tältä erää siis viimeinen tätä lajia.


Näistä hohtavista helmikoruista on tullut ajan saatossa minulle jonkinasteinen perinne, kuitenkin niin, että kaikissa niissä on aina jokin juju, joka erottaa ne muista, tekee niistä ainoita laatuaan. Mikähän seuraavan hopeaisen helmikorun idea voisi olla... Aihe- ja tunnelmaideoita syksyn helmikoruihin (ja miksei myös muihin koruihin) otetaan ilolla vastaan! 


Rannekorun pituus on säädettävissä  jatkoketjun avulla 17,3 - 21,5 cm välillä. Makeanveden helmet ovat 8-9mm kokoluokkaa ja muodoltaan 'boheemeja', joidenkin helmien toinen puoli on osittain tasainen. Helmien pinta on virheetön ja hohtava ja ne ovat väriltään luonnollisen helmenvalkoisia. 1mm paksuiset välirenkaat ovat kiinnijuotettuja. Lukon pituus: 13mm.  Osittain patinoidun hopeakengän pohjallinen on silattu emalilla. Jatkoketjun koristuksena on sterling-hopeinen ruusu ja Swarovskin kristalli. Korun kaikki metalliosat ovat sterling-hopeaa. Koru ei ole enää vapaa.

~~~~~~

Aioin esitellä tässä postauksessa jo vähän muutakin, mutta valmistumassa olevan korun lukko-osuus & muut koristukset mietityttävät vielä huomiseen. Tänään torstaina aion keskittyä lisäksi yhä kasvavaan, arvioita odottelevaan kirjapinooni täällä.Kieputteluita en ole unohtanut (joskus haluaisin!). Eilinen ilta meni puolestaan mukavasti korvakoruja kirjoessa. Jokin vaan ei natsannut sitten lopullisessa vaiheessa, kun sovittelin työtä korupohjaan... Eilen sitten innostuin yhtäkkiä hirmuisesti myös helmikirjonnasta, kuinka kauniita koruja silläkin menetelmällä saisi aikaan... Olisiko viisasta keskittyä yhteen uuteen juttuun kerrallaan? Olisi tietenkin - mutta ei yhtä mukavaa ;)

Näkemisiin tällä puolella perjantaina

12 kommenttia:

 1. Todellinen katseenvangitsija tämä korea hopeakenkä, hieno koru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa :) Jotenkin tällaiset, ajatuksia vähän arjen yläpuolelle nostavat jutut viehättävät minua kovasti...

   Poista
 2. Ihastuttava kenkä!!!

  Kaikkea pitää kokeilla ;-D eikö niin! Eihän sitä muuten tiedä, mikä on se oma juttu! Mulla on nyt hakusessa (varastoistani) sopiva lanka ja neula sille kirjontapohjakankaalle... Varjossa vois siemailla raikasta juomaa ja kirjoa pikkuhelmillä jotakin sievää??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, kiitos :) Totta! Uusien juttujen etsiskely ja miettiminen on osa korunteon viehätyksestä. Juuri äsken olin sukeltamassa taas materiaalien ja erilaisten tekniikoiden ihmeelliseen maailmaan, mutta täytyy malttaa mielensä ja keskittyä tänä iltana muihin puuhiin... Ehkä sitten palkinnoksi kun saa jutun tehtyä ;)

   Oijoi, tuo kuulostaa ihanalta - helmikirjontaa ja virvokkeita puun alla Jane Austenin tyyliin <3

   Poista
 3. Täytyykin heti linkittää tämä Merille! Kaunis, kaunis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos :) Kauneus on elämän suola ja sokeri, ilman sitä ei tule toimeen :)

   Poista
 4. Tangoa en oikein osaa, mutta houkuttava kutsu:)
  Kaunis rannekoru ja kenkä upea!
  Mikä siinä onkaan, kun kaikenmaailman korutekniikat pitäisi oppia yhtaikaa! Mulla vinkuu Fimot ja pastakone nurkassa, kumihimot himoittaa ja ja ja ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, enpä minäkään tangoon taivu, no ehkä niiden perusaskeleoden verran ;)

   Sanopa muuta... Maailma on täynnä mitä ihmeellisempiä ja houkuttelevampia korutekniikoita, joita haluaisi tietenkin kokeilla aina heti ;)

   Kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 5. Voi itkun pimpulat kuinka on herkkä! Herkkä, hienostunut ja omalla tavallaan hauska. Tämä on tyylikäs, vaan ei tylsä.

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.