keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Korutyttö Anna

Lehdenlukutuokio pysähtyi hetkeksi, kun luin Helsingin Sanomista jutun urheasta nuoresta naisesta, 17-vuotiaasta Annasta, joka kerää tekemillään koruilla rahaa uuden lastensairaalan hyväksi. Annan kauniita koruja voi huutaa tai käydä muuten vain ihailemassa ja tykkäilemässä facebook-sivuilla :
 Annan korut uuden lastensairaalan hyväksi.

Hesarin jutun Annasta voi lukea täältä: Klik. 

Ja ihan erillään tästä Annan jutusta:

 Millainen maa voi jättää lastensairaalahankkeen edes osittain kansalaiskeräyksen varaan? Mitä tämä kertoo suomen sivistystasosta, päättäjien sivistystasosta?
 Helsingin lastenklinikka, jossa koko maan erikoisssairaanhoitoa tarvitsevia lapsia hoidetaan, on rapakunnossa. Tunnen asiaa jonkin verran, sillä minua hoidettiin lastenklinikalla vaikean synnynnäisen sydänvikani vuoksi ja jo silloin sairaala oli huonossa kunnossa. Klinikan henkilökunta on asiantuntevuudeltaan kansainvälisesti arvioiden huipputasoa. Nämä asiantuntijat tekevät työtään tiloissa, jotka ovat olleet jo pitkään alle kaiken arvostelun.
Mitä ihmettä päättäjämme ajattevat, kun jättävät TÄLLAISEN asian hoitamatta?

Anna tekee hienoa työtä!  Voi kunpa Arkadianmäellä ja kunnallishallinnoissakin tapahtuisi jotakin...

10 kommenttia:

 1. Aivan samaa mieltä olen kanssasi Kaisa...tämä on häpeäksi Suomelle.
  Päättäjät antavat rahaa vain tahoille, joista on itselle hyötyä....olen todella suivaantunut Suomen nykytilaan yleensäkin....ja olen kyllä käynyt äänestämässä, niin on oikeiuskin olla suivaantunut...:DD

  VastaaPoista
 2. Luin saman jutun päivällä töissä, sinne tulee hesari, toisin kuin meille. Kun en ole facebookissa, täytyy pyytää pojan /miehen/tyttären näyttämään Annan koruja!
  Surkeaa on,jos rahat täytyy kerätä erikseen. Sitten on rahaa suoltaa vaikka minne turhuuksiin ja ulkomaille,mamuille ja urheiluun.

  VastaaPoista
 3. Totta mitä toteat! Jotain suomalaisesta sivistyksestä ja heikoimpiosaisten huolehtivasta yhteiskunnasta se kertoo, kun lasten itsensä on lähdettävä rahaa keräämään. Hieno teko Annalta tehdä jotain ja saada tärkeälle asialle huomiota!

  VastaaPoista
 4. oh, kiitos kun postasit tästä! Tykkäilty ja jaettu on, uskomattoman hieno nuori nainen!

  VastaaPoista
 5. Usein tosiaan tuntuu, että päättäjille on tärkeintä puoluepolitiikka meille-meille-meille ja jää se politiikka eli yhteisten asioiden hoito täysin taka-alalle.
  Korufoorumilla oli aiemmien maininta tuosta rohkeasta Annasta, wau mikä tyttö!

  VastaaPoista
 6. Hyvä teksti, rahaa uppoa kyllä niin todella turhiin siis todella turhiin asioihin ja sitten kun on kysymys kansalaisten ja vielä lasten terveydestä, niin ei sitä rahaa olekaan, typerää suorastaan ja mihin tämä vielä meneekään, kun koko ajan hullummaksi tuntuu menevän...

  VastaaPoista
 7. Niin oikeassa olet. Ei tällaiset voisi mitenkään olla kansalaiskeräysten ja ahkerien Annojen varassa. Yhteiskunnan tulee hoitaa sekä lapset että vanhukset, se on sivistyneen kansan velvollisuus. Vaan olemmekohan....

  VastaaPoista
 8. On outoa, että juuri lastensairaalaan ei saada tarpeeksi varoja, vaikka luulisi sen oleva etusijalla kaikessa ajattelussa! Ja miten kauan asiasta on puhuttu, Mirja Pyyköstä lähtien.

  Jotain samaa on lasten istuttamisessa homekouluissa. Omakin poikani sairastui.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommentoijille!

  Toivotaan, että hanke nytkähtää eteenpäin ja lapset saavat arvoisensa sairaalan mahdollisimman nopeasti.

  Päättäjillä on päättäjien kiireet. Omat kannatuslukulaskelmat ja suomen brändäys mahdollisimman tehokkaana taloutena taitavat olla niitä tärkeimpiä asioita heidän maailmassaan.

  VastaaPoista
 10. Terveyden/sairaanhoidon asioiden hoitamisen tulisi olla ykkössijalla tärkeimpiä joihin rahaa sijoitetaan.
  Ihailtavaa on Annan rahan keruu, mutta kyllä rahat saisi tulla päättäjien oikeiden ratkaisujen kautta.

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.