keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Sydänsuven kynnyksellä

Midsummer roses

Rauhallinen ympäristö, ruusuntuoksua ja hyvä kirja -  niistä on ihanat kesäiset iltapäivät tehty. Onneksi näitä vihreitä keitaita löytyy kaupungistakin.


 Tällä viikolla mukanani on kulkenut muassa Carol Shieldsin romaani Ruohonvihreää. Kovin tekisi mieleni kertoilla tarinan herättämistä ajatuksista (pidin kirjasta, ehdottomasti), mutta en aio venyttää tämän blogin aihepiiriä enää kirjallisuuden puolelle. Sainkin ajatuksen avata jossakin vaiheessa kesää uusi blogi, jossa keskittyisin yhteen rakkaaseen harrastukseeni, kirjallisuuteen. Saisin samalla hyvän syyn harjoittaa pitkästä aikaa itsekin vähän 'sanataidetta'.

Ellen väärin arvaa, kuvissa näkyvä, lumoavan kaunis  pensasruusu on lajikenimeltään 'mökinruusu'. Sen sanotaan olevan yksi perinteisimmistä ruusulajikkeistamme.  Viisaammat oikaiskoot, jos tunnistus meni metsään  :)

Minä keskityn tänään siivoukseen ja pakkailuun, lähden huomenissa maaseudun rauhaan. Illan tullen ehtinen vielä pienelle blogikierrokselle.


Pieni korukauppa 'menee kiinni' kesän ajaksi ja avautuu taas elokuussa.
 Blogin päivitys sen sijaan jatkuu. 'Vapaita' koruja syntyy varmasti myös kesän aikana, mutta ne jäävät odottamaan rasioissaan elokuuta.


Keveätä  keskiviikkoa! 
Have a wonderful Wednesday!

13 kommenttia:

 1. Oikein kaunista ja ruusuista lomaa sinulle. Paljon ihania kirjoja, aurinkoa, perhosia ja leppoisaa oloa.
  ps. avaa ihmeessä se kirjallisuusblogi;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lomaa sinulle! :) Tosi kauniita ruusuja, mistähän minä löytäisin jotain noin nättiä kuvattavaa...

  VastaaPoista
 3. Ruusut ja pionit on niin mun lemppareita:-)Mukavia maaseutupäiviä, itse olen myös tällä hetkellä täällä pohjanmaan lakeuksilla

  VastaaPoista
 4. Kaisa, hyvä idea sinulta avata kirjablogi! Ruohonvihreää olisi myös erinomainen aloituskirja. Pidin kovasti ja jatkan nyt itsekin projektiani lukea kaikki Shieldsin kirjat blogiini.

  Nuo perinteiset pensasruusut ovat ihastuttavia. Mökinruusua minulla ei ole mutta sen sijaan ristinummiruusu, joka kulkee vain kädestä käteen eli kaupasta sitä ei saa.

  VastaaPoista
 5. Kaunista kesää sinulle Kaisa :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kesäpäiviä sinulle Kaisa! Tuo ruususi on ilmeisesti mökinruusu, kaunis kuin mikä! Muistuttaa hieman tornionlaaksolaista kukinnaltaan.

  Kiva pitää hieman lomaa bloggailusta, varsinkin jos pinnan alla kuplii jo uusi kirjallisuusaiheinen blogi. Jään odottelemaan....

  VastaaPoista
 7. Ihana ruusukuva! Melkein tuoksu tuntuu:)
  Niin, kirjallisuusblogi on hyvä idea!
  Hyvää lomailua!

  VastaaPoista
 8. Ihana ruusu, minäkin lähes sen tuoksun tunnen!

  VastaaPoista
 9. Kauniit ruusukuvat. Oikein mukavia ja leppoisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 10. Ostin KAHDET Kaleva-korun kielokorvikset, hopeiset. Ekat vähän riippuvat minulla ikinä. Ajattelin, että sinua kiinnostaisi tietää, miten ei-koruhullu voi hurahtaa ja sitä ennen sitten se Kielo-kaulakoru;)

  Kirjablogia odotellessa. Keksi sitten hyvä, erottuva, ei liian vaikea nimi;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Tiitsa :)Sateenpitämiseksi nämä ekat päivät menivät, mukavaa toki sekin.. Kirjablogi on tuloillaan!

  Kiitos, Miina :) Kuvattavaa löytyy mistä tahansa. Pistä kameran etsin kiertämään :)

  Kiitos, Helinä :) Ruusut ja pionit vievät kyllä sydämen. Niihin ei koskaan kyllästy.

  Kiitos, Leena Lumi :) Olen jo pidemmän aikaa miettinyt uuden blogin avaamista ja juuri kirjoille. Suhteellisen hitaasta lukutavastani johtuen blogin päivitystiheys ei varmastikaan tule päätä huimaamaan. Omaan tahtiin ja tapaan on tarkoitus edetä:) Ruohonvihreällä olisi ihana aloittaa :)

  Ristinummiruusun näinkin blogissasi tänään. Se on kaunotar:)

  Kiitos, Jaana :)

  Kiitos, kirsema :)

  Kiitos, anja :) Tuo ruusu muistuttaa kovastikin tornionjokilaaksolaista, totta!
  Tämän blogin päivitys jatkuu entisenlaisena toivottavasti koko kesän läpi.. Kirjablogi avautuu kohtapuoliin :)

  Kiitos, Eila :)

  Kiitos, Rita :)

  Kiitos, Sirpa :)

  Leena, kahdet samanlaiset? :) Voin hyvin ymmärtää, että kielo-sarjaan hurahtaa sellainenkin, jolla ei muutoin ole koruihin intohimoista suhdetta :)

  kirjablogi on tulossa :) Ja kyllä, blogin nimi on tuottanut pikkuisen päänvaivaa. En tahtoisi nimeksi mitään liian tavanomaista, muttei toisaalta 'yltiönäppärääkään'.


  VastaaPoista
 12. Sukellan ruusuntuoksuiseen hemaisevan ruusujen pariin, kaunista ain kaikkialla! Sinulla on myös sana ain hallussa, joten kaikki sujuu mitä sitten ikinä aiotkaan.
  Ruohonvihreää suven suloisuutta Sinulle<3

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.