maanantai 26. marraskuuta 2012

Metsän viisaus

Wisdom Of The Forest

Hopeakorut, rannekorut, luontokorut.Metsä on äärettömän viisas. Kun kesä vaihtuu syksyyn ja edelleen talveen, metsä hyväksyy vallitsevat olosuhteet. Se tietää, että on levon aika. Toisin kuin meillä ihmisillä, jotka osin olosuhteiden pakostakin yritämme pysyä kesäterässä vuoden ympäri, sillä ei ole vuoden pimeimpinä kuukausina kiire minnekään. Metsä tietää, että talven hiljaisuus päättyy aina - kevään saapumiseen.
Metsältä voisi oppia tämänkin:  Olemaan armollisempi itseään kohtaan ja levätä kun on levon tarpeessa. Vaikkapa sen ihan pienen, päivittäisen hetken.Tuosta ajatuksesta syntyi tämä hopeinen rannekoru. Korun muoto noudattaa metsän loppumatonta vuodenkiertoa. Kasvun aikaa seuraa talvi ja lepo ja toisinpäin: lepovaiheen jälkeen energia ja monet elintärkeät yhdisteet palautuvat juurista puiden käyttöön ja uusi kasvu alkaa. Kaikella tuntuu olevan oma aikansa.Korun kasvun aikaa kuvastavalle runsaammalle puolelle kieputtelin metsän eri sävyjä toistavia, luonnolliseen muotoon hiottuja sammalakaatteja ja hopeisia 'neulasia'. Lepokauden puoli koostuu kirkkaista vuorikristalleista. Korun muut osat ovat sterling-hopeaa, kevyesti patinoituna. Pituudeltaan koru on 19,7 cm (kiinni ollessa hivenen lyhyempi).  Mittasuhteista  kerron taas sen verran, että nuo vuorikristallit ovat kooltaan 1,2 -1,4 cm.
Koru ei ole enää vapaa

~~~~~~~~~~~~

This bracelet is inspired the idea of how enormous wise forests are: When winter and darkness come, trees adapt and dash to rest. They know that spring will come - eventually.
  At the same time we, who consider ourselves intelligent human beings, seem to refuse to slow down. We think that 'the show must go on' with the same intensity troughout the seasons.  I think that we should take a good lesson from nature and admit that we also need a bit more rest in wintertime. After all, we are a part of nature.

'Wisdom of the forest' bracelet is made of moss agate, rock crystal and sterling silver.

17 kommenttia:

 1. Kauniit metsän värit korussasi.

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa; sulla on uskomaton taito saada se mitä kuvaat sanoin, näkymään korussa <3 Aivan ihanan metsäinen <3

  VastaaPoista
 3. Komppaan edellisiä..aivan upea!!

  VastaaPoista
 4. Upea koru ja sanoma tärkeä. Koko ajan olisi mentävä,tehtävä,suoritettava...sittenuupuu totaalisesti ja ihmettelee,miksi?
  Kristallit kimalatavat kauniisti kun kontrastina on tuo kukoistava vihreys/vehreys.
  Nyt kaikki levolle:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita ajatuksia koruun vietynä. Ja kaunis koru siitä tulikin!

  On pysäyttävää, kun toisinaan pääsee kuulemaan hiljaisen metsän - siis niin hiljaisen, että ainoa ääni on oman veren kohina korvissa. Siinä omat kiireet saa oikeammat mittasuhteet.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia ajatuksia tämän korun takana. Ja kaunis koru, mielenkiintoisine vastakohtineen. Metsä on itselle tärkeä voimavara ja tämä koru kyllä muistuttaa sävyineen sitä.

  VastaaPoista
 7. Mahtavia ajatuksia tämän korun takana. Ja kaunis koru, mielenkiintoisine vastakohtineen. Metsä on itselle tärkeä voimavara ja tämä koru kyllä muistuttaa sävyineen sitä.

  VastaaPoista
 8. Huikeeta miten kirjoittamasi välittyy tuosta korusta. Todella kaunis koru ajatuksineen.

  VastaaPoista
 9. Juuri tuota Akvamarinin mainitsemaa metsän hiljaisuutta ajattelin minäkin korussasi näkeväni. Siis ihana koru.

  VastaaPoista
 10. Oi kuinka kaunis! Ihanat nuo vuorikristallit!

  VastaaPoista
 11. Koru kuin metsän satu!

  Hopea menee minulla nykyään aina kullan ohi...

  VastaaPoista
 12. Itse taidan olla metsän kaltainen levon suhteen ei kiireen häivää...
  Korusi tausta on kaunis ja levollinen, rauhallinen, kuin myös kauniit korusi tukien toinen toistaan, joihin vuorikristallit halajaa kirkkaudellaan.

  Hienot korut upeine kuvineen!<3

  VastaaPoista
 13. Metsä on kaunis ja tästä korusta pystyy kyllä näkemään sen, hyvin olet saanut sävyt kohdilleen ja vieläpä niin että katselijana jään tuijottelemaan toviksi noita värejä. Kaunein helmi on tuossa keskellä tuo hieman vaaleamman sävyinen vihreä, ihana :)

  VastaaPoista
 14. Ihana metsä. Ihanat kuvat ja korun kauneus pääsee niissä esille mahtavasti.

  VastaaPoista
 15. Kiitos, Sirpa :)

  Kiitos, Ninni :)

  Kiitos, Eija :)

  Kiitos, Eila :)

  Kiitos, Akvamarin :)

  Kiitos, Henna :)

  Kiitos, Amalia :)

  Kiitos, Mags :)

  Kiitos, Helinä :)

  Kiitos, Irmastiina :)

  Kiitos, Leena Lumi :)

  Kiitos, Sirkka :)

  Kiitos, KAISU :)

  Kiitos, Katri :)

  Kiitos, Katri :)


  Olin taas niin onnellinen lukiessani viestejänne.. Ne on kuin kultahippusia :)

  <3  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.