tiistai 30. elokuuta 2011

Aarre sammalikossa ~ Treasure on the moss

Kiireen vuoksi blogi on ollut taas niin hiljaa... En ole ehtinyt tehdä myöskään blogivierailuja. Koneellaoloaika on ollut valitettavan minimissä, mutta tänäiltana aloittelen kierroksen...

Tämä koru odotti valmistumistaan yli viikon. Eilen tartuin vihdoin työvälineisiin ja saatoin sen valmiiksi.
Metsänsävyinen koru syntyi kauniskuvioisen ryoliittiriipuksen ympärille savukvartsista, jaspiksista, vihertävästä kvartsista ja jadesta. Tukevahko, valkokullattu ketju on tällä kertaa litteää ja muistuttaa muodoiltaan 1900-luvun alun geometrisia ja spiraalimaisia koristekuvioita. Filigraanilukko on sterling-hopeaa ja asettuu kaulan sivulle. Viimeistelin riipuksen kiinnityskohdat sterling-hopeisilla helmihatuilla. Kieputtelut on tehty jälleen sterling-hopealangalla. Yritin tehdä kieputteluita hopeoituun korumetallilankaan, mutta hopeoidun langan kuparinen leikkauspinta ei näytä erityisen hyvältä kieputtelun tyvellä.Viime keväänä maailmalta hankkimani ryoliittiriipus on työstetty epäsymmetrisen kulmikkaaseen  muotoon. Kivi toistaa metsäisiä värejä... havunvihreää, männyn ja kuusen runkojen ruskeita sävyjä.  Kiven kuviointi muistuttaa minusta kovasti myös sienestäjän yhtä 'toivenäkymää': suppilovahverorypästä syksyisellä sammalmättäällä.  Suppiksia löytyy jo, vaikka paras satokausi lienee syys-lokakuun vaihteessa, jatkuen myöhäissyksyyn. Suppilovahvero on ovela maastoutuja: ensialkuun sitä ei tahdo löytää lainkaan, ei vaikka miten tihrustaisi... Silmän tottuessa vahverot alkavat hahmottua ja kori täyttyy nopsasti...
Koru on pituudeltaan noin 80 cm. Koru ei olisi siis välttämättä kaivannut lukkoa, mutta tuo kaunis filigraaninen halusi tulla lukoksi metsän portille. Riipuksen pituus on noin 5 cm. Korussa ei ole yhtäkään avautuvaa lenkkiä tai osasta, paitsi tietty tuo lukko ;).
Koru ei ole enää vapaa.

Blogi on saanut uusia lukijoita. Sydämellisesti tervetuloa ja kiitokset :)Ja vielä.....


Tällaisen Sunshinen sain sekä Keijukeitaan  Ninniltä, että Vino-pino-blogista. Sydämelliset kiitokset :)
Lähetän kukkasen eteenpäin kaikille ekstra-energiaa kaipaaville.

Päivänpaistetta alkavaan syksyyn :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Necklace is inspired by the colors and patterns of finnish forest.... Coniferous trees, moss, soft green and brown hues. The patterns of ryolite pendant reminds me of funnel chanterelle ( a very taste mushroom), which grows in numerous  groups on moss.. It's allways a pleasure to find this treasure....
Rhyolite, smoky quartz, jasper, green quartz, jade, sterling silver and white gold plated metal.

27 kommenttia:

 1. Kaunis, metsäinen riipus tosiaan. Ja tuo epäsymmetrisyys tekee siitä vielä mielenkiintoisemman! Upea kokonaisuus, ja jotenkin niin ihanan rauhallinen koko koru. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis kaulakoru!
  Kauniin vihertävät kivet ja ketjukin on upeannäköistä.
  Hieno kokonaisuus :)!

  VastaaPoista
 3. Korusta tuli oikein kaunis.
  Kivessä on kauniit metsän värit.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana koru, tulee syksyinen metsä mieleen:)

  VastaaPoista
 5. U-u-u-WAU! Onpas todella upea riipus kivi ja saanut raamit ympärilleen, joka tekee korusta keveän mutta juhlavan arkikorun!! LOVE!!

  VastaaPoista
 6. Metsänneidon koru :) kerrassaan kaunis!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana riipus ja nuo korun muutkin sävyt tukevat hienosti tuota riipusta! Upea koru!

  VastaaPoista
 8. Kaunis koru, syksyn värejä riipuksessa ja helmissä.

  VastaaPoista
 9. Ryoliitti on kaunis kivi ja miten kotonaan se on tässä korussa!
  Tässä on luonto lähellä, melkein aistii jonkinlaista hiljaisuutta.

  VastaaPoista
 10. Aivan valtavavan ihana kokonaisuus! Tosi kaunis tuo ryoliitti

  VastaaPoista
 11. kuparikukka... Jaana... sirpa... Johanna... Ninni... Tanja... Marjo... Manteli... Vikki... Helinä... Kiitokset kaikille ihanista kommenteista :)

  VastaaPoista
 12. Todella hienot, metsäiset värit ja kaunis, puhutteleva kokonaisuus.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana koru, tässä on kaunis tunnelma (kai niin voi sanoa?) :)

  VastaaPoista
 14. Kauniit värit ja kokonaisuus. Mitä nuo litteät, vihreät helmet oikein ovat? Mulla oli ihan samannäköisiä ja ostin ne vihreänä opaalina.

  VastaaPoista
 15. Kaunis, syksyinen koru! Ihanat sävyt :)

  VastaaPoista
 16. Hienot sävyt, olet saanut ryoliitin avaamaan hillityn kauneutensa!

  VastaaPoista
 17. Akvamarin... Henna... sole... Kaisu... Mags... Kiitokset teille :)<3

  sole.. ostin nuo vihreät litteät jokin aika sitten Helmetin Outilta käärmeennahkajaspiksina.

  VastaaPoista
 18. Hmm, samasta paikasta ostin ne opaalit. Ei sillä niin väliä, mitä ovat mutta kun olen toivonut löytäväni lisää samanlaisia, niin nimi voisi auttaa :)

  VastaaPoista
 19. Sinulta ei ideat lopu ja näkee että rakastat korujen tekemistä, korussa on todelliset alkavan syksyn sävyt, metsän vihreää...kiven päällä kaunista pehmeää sammlta, käsin kosteteltavaa..kaunista!
  Huikean hieno kokonaisuus, Onnea!
  kuin myös Sunshine awardeista:)

  VastaaPoista
 20. Sole, onpas jännää.. minun nauhassani oli näitä vihreitä, mutta myös ruskean ja vihreän sekoitusta ja myös ruskeita helmiä. Tutkin asiaa äsken ja löysin kuin löysinkin yhden kaupan maailmalta, joka myy samanlaista käärmeennahkajaspiskiveä kuin itselläni on.. lähetän osoitteen sinulle sähköpostitse :)

  Oi kiitos, Sirkka :) Ilahdun aina sanoistasi :)

  VastaaPoista
 21. Edit.. Tarkennan vielä, että kauppa myy käärmeennahkajaspista, joka on siis samanlaista kiveä, kuin itselläni.. ja jota olen siis pitänyt kn-jaspiksena :) Nämä kivimääritykset on aina yhtä jänniä..

  VastaaPoista
 22. Ihastuttava koru.

  Ei välttämättä ihan minun värimaailmaani, mutta siitä huolimatta todella kaunis:)

  VastaaPoista
 23. Vielä noista vihreistä helmistä, niin googletin vielä vihreän opaalin ja osa niistä on kyllä aika samannäköisiä kuin käärmeennahkajaspis. Ehkä meillä sittenkin on eri kiveä, näytti vain niin samanlaiselta. :)

  VastaaPoista
 24. Kaunis, lukko kyllä tuo siihen kivan yksityiskohdan lisää.

  VastaaPoista
 25. Olinkohan vielä kerennyt tänne kommentilaatikkoon asti. Kuolaamassa kyllä olen käynyt. Ihan valloittava koru jällleen. Ihailen sun värien yhdistelykykyä.

  VastaaPoista
 26. Todellakin kaunis koru!
  Valkokultaketju sopii hyvin koknaisuuteen.

  VastaaPoista
 27. Kiitos, Aana :)

  sole niin.. minäkin googletin vielä tuon vihreän opaalin ja huomasin, että löytyyhän niistäkin ruskehtavaa muunnosta. kovin herkästi menevät nämä 2 kiveä keskenään sekaisin, varsinkin, jos vertailuja tekee vain kuvien perusteella.

  Kiitos, Amalia :)

  kiitos, Katri :)

  Kiitos, marimeri :) Olipa mukavaa, kun pistäydyit :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.