tiistai 15. kesäkuuta 2010

SininenKun sain  nuo h u i k e a n  taivaansiniset fasettihiotut jadehelmet, jouduin hetkisen jos toisenkin miettimään, minkä tyyppiseen koruun ne taipuisivat. Lopulta päätin vain korkata nauhan ja kokeilla... Pehmensin jadehelmien kirkkautta hieman utuisemman taivaan värisellä sinisellä kvartsilla ja tein yhdistelmästä  kaulanauhan. Lukon jatkeeksi tein pätkän hopeista shaggy-ketjua ja salvan vastakappaleeksi löytyi osanen vanhasta korvakorusta. Hopealeimoja en siitä löytänyt, joten materiaali jäi arvoitukseksi. Salpakin on näin ollen hopeoitua korumetallia. Koru on lyhyt, lukko yltää juuri kaulakuopan alapuolelle.
 
 Värjätyt korukivet ovat  maailmalla juuri nyt todella  in. Esimerkiksi akaatit ja nefriitti  (jota nämä taivaansiniset jadehelmetkin toden näköisesti ovat) ovat huokoisuutensa ansiosta hyvin värjäytyviä. Kivien värjääminen mahdollistaakin muotivärien käyttämisen entistä monipuolisemmin myös koruissa.. Mikäs sen mukavampaa :). Jotkin korutarvikeliikkeet tarjoavat palvelua, jossa asiakas voi värjäyttää tilamansa kivet haluamikseen. En tiedä, miten suuria erien olisi oltava ja tarjotaanko palvelua myös yksityishenkilöille, mutta hauskalta kuulostaa.. ja  mielenkiintoiselta.

1 kommentti:

  1. Kyllä on kaunista sinistä. =) Oikein tuollaista kesäisen taivaan tai talvisen jäänsinistä, joka hohtaa lumessa aamun ensi säteistä tai illan hämärtyessä ;) En osaa päättää, mutta kaunista on, ja lukko on UPEA!

    VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.