maanantai 9. elokuuta 2010

Mokauksia ja kuvausharjoituksia

 Päätin eilen tehdä kevyen linkitetyn  peruskaulakorun. Halusin koruun jotakin muistumaa elokuun kuulaasta 
valosta ja valikoin värillisten kivien joukosta kaikkein läpikuultavimmat: viistehiotut vihertävänsävyiset fluoriitit ja hivenen ronskimmin leikatut ametistit. Kieputukseen ja ketjuiksi kelpasi jälleen hopeoitu korumetalli.  Tämä valinta kostautui. Korun valmistuttua huomasin, että käyttämäni hopeoitu papuketju loisti korussa kuin nimeltä mainitsemattoman auton puskuri. Hätäratkaisuna yritin leikata korun kiiltoa 'ihan vähän vaan patinoimalla', mikä joskus on onnistunut myös hopeoitujen materiaalien kohdalla. Tällä kertaa yritys meni ihan totaalisesti mönkään. Käsittely poisti hopeoinnin silmänräpäyksessä ja jätti korumetallin ikävän kirjavaksi, kuten kuvissa näkyy. Korusta tuli  käyttökelvoton. Kivet ovat sen verran  kauniita, että ansaitsevat tulla esiin hieman kauniimmassa asussa :).  Kieputtelen ne siis uudelleen, tällä kertaa ehtaan hopeaan, kunhan vain saan hopeatilauksen matkaan ja hopeat himaan.

En huolitellut kieputuksia enkä lenkkejä, koska koru menee purkuun. Kuvausharjoituksiin se kuitenkin  kelpasi. Ja onhan nämä totaalimokatkin tänne kirjattava :).

8 kommenttia:

 1. Noo-o... Omalla tavallaan onhan tuo kaunis tai sitten kuvaaja on vain HYVÄ! ;) Mutta kyllä, ehkä itselläkin tämä menee purettavien laatikkoon, tällä hetkellä omani on niin täysi, että pitäisi tehdä asialle jotain, että voisi uusiokäyttää ne helmet, eikä ostaa uusia ;) Mutta toden teolla, hopeaa itsekin odottelen, että pääsisin tilailemaan, harmittaa vain, markkinat tulossa, hopea loppu, samoin rahat, joten joten, joutuu siitä halvemmasta vaihtoehdosta kyllä korut tekemään :( Toivottavasti joulun tienoilla sitten parempaa tavaraa pääsee myyntiin.

  VastaaPoista
 2. Ei tämä nyt mikään totaalimoka ole! Minusta kivivalinta ja kevyt patinointi (ajatuksena siis) ovat onnistunut idea ja hopeisena tulee aivan mahtavan kaunis koru!

  VastaaPoista
 3. kiitokset kannustuksesta :). Niin se on, syksy on tulossa ja ne vähäiset pennoset pitää käyttää johonkin ihan muuhun kuin koruharrastuksen rahoittamiseen. Muutaman kuukauden mittainen helmimateriaalien hankintalakko on ihme kyllä pitänyt ja varastoilla mennään vielä ainakin pari kuukautta. Hopeassakin yritän säästellä, sillä sen hinta on tätä nykyä ihan hirmuinen.

  VastaaPoista
 4. Auts... ostinhan minä muutama viikko sitten nauhallisen makeanveden helmiä ja jotain pieniä hopeoituja. Mv-helmien kanssa voisikin pelailla tänään....

  VastaaPoista
 5. Minullakin on ollut hieman lakkoa, koska kohta alkavat messut \Ö/ Mutta kävi kuitenkin niin hyvä sauma, että voitin erään verkkokaupan lahjakortin eräällä korullani, joten sain hieman tilattua helmiä ja riipuksia itselleni. Mies ei oikein tahtonut uskoa voittooni (ollut hieman epäkannustava harrastuksessani, mutta leppynee pian). Joten tänään on postissa paketti odottamassa, tahtoo vain kotiin!! ;)

  VastaaPoista
 6. Tämä fluoriitti on aika mielenkiintoinen noin niinkuin korukivenä.Otse en ole koskaan fluoriitteja ostanut tai edes tehnyt niistä mitään.
  No onneksi pääse tännekin aina katsomaan ja tutustumaan vaikka uusiin kivimahdollisuuksiin. Hieno koru ja tuossa pikapatinoinnissasi ei mitään vikaa ole. Mielestäni juuri tuollainen "hivenen" patinoitu pinta ja erilainen sävy on kuin korusi mauste, joka tuo upeat kivesi hienosti esiin tuossa korussasi. Kuin vuosikertaviiniä :) Laatu taattu ja nautitaan vain varovasti hivenen vilkuillen, ettei kuva vain haihdu :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kovasti paljon Onnea, Ninni ! :)
  Ja Marjo, kiitos jälleen :).

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.