sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Uutta haastetta...

New Challenges 

Valitsin elämäni ensimmäiseksi järkkäriksi Canonin uutuuden, EOS 700D: n,  18-55 millisellä kittiputkella.  Se putki saakin nyt riittää, ainakin siihen saakka, kunnes järjestelmäkuvauksen peruasiat on hallussa. Sitten hankitaan jotain ulottuvampaa.  


Kun on tottunut räpsyttämään digipokkarilla monet vuodet, niin onhan tähän järjestelmäkameraan tottumista. Jo perusjuttujen opettelu vie varmasti pitkään. Nämä kuvat on otettu kameran perusasetuksilla, opaskirja käden ulottuvilla. Mutta haasteistahan minä tykkään.  Kaikki ne lukuisat kikat, joita kehittelin pokkarikuvauksen helpottamiseksi (sekin on oikeasti mahdollista), pitää nyt unohtaa...


Krookukset ovat tällä hetkellä pihan ainoita väripilkkuja täällä metsässä, villivihreää lukuun ottamatta. Ensi viikolla kukkavalikoima kuulema laajenee - orvokkeihin. Pian maasta nousevat muutkin kevään ja alkukesän kukkijat.  Maisemakuvaustakin harjoittelin, mutta siitä lisää joskus toiste. Mietin myös erillisen blogin avaamista niin, että jättäisin tämän blogin koruille ja ehkäpä joillekin koruntekoon liittyville inspiraatiokuville.

Toivottelen mukavaa sunnuntaita! :)

~~~~~~~~
 My new hobby is to get used to my brand new system camera (Canon EOS 700 D/ Rebel T5i, with 18 -55 mm lens kit). After many years of compact digital camera shooting it's quite challenging to learn how this system works...  These photos are taken with the new equipment.

Have a lovely Sunday!

 

11 kommenttia:

 1. Kyllä on upeat kuvat uudella hienolla kamerallasi.
  Värit ovat toistuneet hienosti ja kuvat ovat todella teräviä.

  Vaikka digikameralla on helppo kuvata ja sitä on mukava kuljettaa mukana niin onhan nuo kuvasi jotain aivan muuta, mihin digikamera pystyy:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat krookukset! Onnea uuden kameran johdosta ja mukavia opetteluhetkiä :-)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle kameralle ja antoisia kuvaushetkiä!
  Kauniit kuvat krookuksista.

  VastaaPoista
 4. Hienosti sait ekat kuvat otettua,onnea vaan valitsemallasi uralla:)
  Digipokkari on mullakin "vaan" käytössä, olishan mukavaa opetella järjestelmän käyttöä,mutta haluaisin ensin kokeilla,ja sitten vasta ostaa,jos tuntuu oppi menenvän kaaliin.
  Nyt odotan jo ekoja korukuvia:)

  VastaaPoista
 5. Onnea ja mukavia kuvauksia!

  Kauniisti jo kuvasitkin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kesä on tulossa, pikkuhiljaa:-)

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon valinnasta ja hienoista ensikuvista. Kyllä sinä sen kameran syövereihin nopeasti pääset ja veikkaampa, ettei mene kovinkaan kauaa kun kaipaat joko makroa tai pitempää putkea. ;))

  VastaaPoista
 8. Onnentyttö, ilmeisesti hyvä kamera! Ainakin kuvat ovat niin upeita.

  VastaaPoista
 9. Ekat kuvat uudella kamerallasi ovat kyllä upeita ja keväisen suloisia :).
  Kiitos niistä :)!

  VastaaPoista
 10. Kiitos, Hanne! :) Pokkari on niin helppo ja pieni.. Mahtuu taskuun ja on heti valmiina tilanteessa kuin tilanteessa. Silti... Mieli teki vihdoin kokeilla jotain uutta :)

  Kiitos, Saila :)

  Kiitos, Sirpa :)

  Kiitos Eila :)Digipokkarilla on tavattoman hyvä kuvata korujakin, koska sillä pääsee lähelle, ilman ylimääräisiä putkia.. Korukuvat tulevat tästä syystä nyt hivenen muuttumaan.. vähän jänskättää itseänikin, miten tuo mahtaa onnistua. Kohta kokeillaan :)

  Kiitos, Liplatus :)

  Niin, sieltä se kesäkin pikkuhiljaa saapuu :) Kiitos kommentistasi, Helinä :)

  Kiitos, Tiitsa :) Sitä vähän pelkään, että nälkä tosiaankin kasvaa syödessä ja taas on mentävä kamerapuotiin 'tuhlaamaan' :) Paitsi, etten minä sitä tuhlaamiseksi koe... Hyvään harrastukseen satsaa mielellään.

  Kiitos, korukopan Eija :)

  Kiitos, Jaana :)

  VastaaPoista
 11. Tosi kauniita kuvia! onnea uudesta kamerasta!

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.