keskiviikko 29. elokuuta 2012

Krysanteemi ~ Chrysanthemum

Hopeoidut kaulakorut, uniikit korukivet

Kauniin korukiven kohdatessani ja siitä korua suunnitellessani mietin usein, miten häiritsisin kiven omaa kauneutta mahdollisimman vähän. Niin kävi tälläkin kertaa. Kaunis valtamerijaspis oli mielestäni ihan sen oloinen, että se halusi seurakseen jotain yksinkertaista, vaikkapa vain klassisen helmiketjun.
Jaspiksen kuviointi toi mieleeni syyspäiviä piristävät krysanteemit, jotka jaksavat kukkia ja tuoksua uskollisesti aina pakkasiin asti...Valkoiset krysanteemit saivat seuraa Swarovskin himmeän satiinipintaisista helmiäiskristalleista (sävynä  green powder) ja muutamasta pienestä vuorikristallista.
Korun muut materiaalit (ketju, lanka, korupiikit) ovat tällä kertaa hopeoituja, paitsi riipusta kannatteleva linkki, joka on sterling-hopeaa (en löytänyt varastoista nyt sopivaa hopeoitua). Koru on pitkä, noin 80 senttinen ja lukoton. Riipuksen pituus on n. 4,5 cm.  Swarovskin helmet ovat 8 ja 6mm kokoisia. 
Koru pääsi palkinnoksi vuosittaieen blogiarvontaani, joten se ei ole enää vapaa.

Tutkin korua tehdessäni hieman kukkien kieltäkin.Valkoinen krysanteemi merkitsee viktorian aikana kehitellyn kukkaiskielen mukaan uskollisuutta. Japanissa krysanteemit ovat olleet peräti keisarin suojeluksessa. Siellä niiden sanotaan olevan kuolemattomuuden vertauskuvia... Kuolematon uskollisuus kuulostaa hyvältä sanaparilta :)Tuosta materiaalien valinnasta (muun muassa että valitako koruun hopeaa vai jotakin muuta metallia) kirjoitin männä viikolla oman postauksenkin, mutta jätän sen tekstin julkaisun myöhemmäksi. Tässä nyt vähäsen tuostakin aiheesta:

Olen viimeaikoina etsiskellyt hyviä, kestäviä vaihtoehtoja sterling-hopealle, varsinkin pitkien kaulakorujen vaihtoehtoiseksi materiaaliksi. Hopean hinta kun huitelee omissa svääreissään: viimeksi päivittelin huimia hintoja viime viikolla tilatessani hopeaa valmistumassa olevaan tilauskoruun.
Siksi myös muut metallimateriaalit kiinnostavat kovasti. Tutustuin vasta ihan äskettäin tässä korussa käyttämääni,  korkeatasoiseen  hopeoituun kuparilankaan, joka on hopeoinnin jälkeen päällystetty tummumista estävällä emalilla. Lanka muistuttaa ominaisuuksiltaan vintaj-lankoja, joista olen oppinut pitämään paljon. Leikkauspinnaltaankin ko. lanka on muita tapaamiani hopeoituja lankoja paljon kauniimpi, josta lisäpisteet. Lanka pääsee ehdottomasti mukaan  materiaaliarsenaaliini.~~~~~~~~~~~~~~~~

I named this beautiful ocean jasper pendant  'white Chrysanthemums' due to those delicate patterns of the stone. According to language of flowers, white chrysanthemuns means 'loyalty'. In Japan this beautiful flower symbolises immortality.
Simple long necklace is made of ocean jasper, Swarovski crystal pearls (green powder), rock crystal, silverplated copper and  jewelry metal.

11 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana!! =) Niin kaunis, itse upeus! <3

  VastaaPoista
 2. Upeus!

  Kerro lisää tästä langasta. Ei tuon hopean kanssa raaski kamalasti irroitella eikä harjoitella. Pilalle mennyt maksaa ihan liikaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kokonaisuus, upea riipus!

  VastaaPoista
 4. Nuo mattapintaiset helmet luovat ihanaa tunnelmaa koruun ja riipuskivi saa upeat raamit. Todella upea kokonaisuus. Älä muuta sano hopealangan hinta on ihan kamalan korkea :(

  VastaaPoista
 5. Tämä valtamerijaspis (en oo koskaan kuullutkaan!) on tosi upea - kuten koko korukin :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis, jotenkin niin rauhallinen ja juhlava. Valtamerijaspis on kuin kruununa tässä upeassa korussa.

  VastaaPoista
 7. Kävelyreitin ympäristöllä ja maisemalla on merkitystä ja vaikutusta. Itsekin hakeudun mieluummin luontoon kuin tylsälle maantielle. Maalla asuvana tykkään kaupunkilomista ja kaupunkimaiseman kävelyreiteistä. Rantalomalla rantabulevardilla kulkee mielikseen. Tekee hyvää poiketa välillä tutuilta reiteiltä ;)

  Ihanan tyylikäs riipus, tykkään!

  VastaaPoista
 8. Ninni, kiitos :)

  Irmastiina, kiitos :)

  Helinä, kiitos :)

  Katri, kiitos :) Tämä lanka on jotain, jolta minä olen tähän asti ummistanut silmäni. Nimi on Artistic wire nontarnish copper.. Monelle koruntekijälle varmasti tuttu juttu.. Tosi ihana, korkeatasoinen hopeoitu lanka <3

  KAISU, kiitos :)

  Niina, kiitos :)

  Marita, kiitos :)

  NinaÖ, kiitos :)

  anja, kiitos :)

  Rita, kiitos :)
  kävelyreittien valinnalla on ihan uskomattoman tärkeä merkitys. Kaupunkilaisena minä kaipaan usein maaseudulle ja metsään, vaikka kaupunkikävelyissä on oma hohtonsa..

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.

~~~~

Lasimosaiikkia ja kesävaloa

Keveät, mandalatyyliset lasihelmikorvakorut heijastavat lävitseen valoa - hieman lasimaalausten tyylisesti. Läpimitaltaan 45 millisten ...