lauantai 15. tammikuuta 2011

Talvikarnevaalit ~ Winter Carnival


Tarkoituksenani oli tehdä yksinkertainen ja pelkistetty koru viime postauksessa mainitsemistani kokongeista, mutta suunnitelmat muuttuivat. Talvikarnevaalit-kaulakorun taustalla on teemalta seuraamani mielenkiintoinen dokumenttisarja barokkiajan  taiteesta ja arkitehtuurista. Selvä piilovaikuttaja oli myös Youtubesta bongaamani hassu, Vivaldin Neljä vuodenaikaa Talvi-osion 'kuvitukseksi'  tehty video. Venetsiassa kuvattu video on paikoin vähän kökkö, mutta toisaalta hauskakin.. . Harmi  vain, ettei upean viuluvirtuoosin nimeä ole mainittu..  Lisään videon postauksen loppuun.


Kokosin koruun erilaisia makeanveden helmiä. Nuo suurimmat ovat 10 millisiä ja epätäydellisyydessään todellisia barokkihelmiä ;) Suuri sivuelementti on pehmeää silkkiputkea. Putken kiinnityskohta kaipaa vielä vahvistamista, esim napinläpiompelein.  Lisänä fossiilikorallia, savukvartsia ja akvamariinia.  Koska en korua aloittaessani vielä tiennyt, saanko työstettyä sitä valmiiksi,  kiersin helmet hopeoituun korumetalliin, kuten aina näitä  'kokeilukoruja' tehdessäni.
Lisäilin riippuvia helmielementtejä sinne tänne korua sen kummemmin tsekkaamatta ja miettimättä. Korun värisuunnitelmasta pidin sen sijaan tiukasti kiinni. Halusin siihen mahdollisimman luonnolliset ja maanläheiset sävyt, huolimatta mielessä ja korvissa soivista barokin kaiuista ;).

Tuo silkkiputki on minulle uusi korumateriaali. Tilasin putket samalla kertaa kokongien kanssa, joten ne ovat odotelleet muutaman kuukauden inspiraationi heräämistä. Silkkikuidun työstämistä koruiksi täytyy opetella vielä hiukan.. Vaikka sen vetolujuus on melko hyvä, saattaa jonkinlaisen  tukirakennelmankin kehitteleminen olla tarpeen. Putkissa on kaunis, himmeä silkinhohto, jota ei keinovalossa saa vangittua kuviin (yritin kyllä kovin ;)).

Barokkiteemaan palannen tulevissakin koruissa, ainakin jossain muodossa.

Talvikarnevaaleja on vietetty tänään täällä Turussakin Kulttuuripääkaupungin avajaisten merkeissä.  Aurajoen rannalla oli hieno tunnelma, vaikka pakkanen nipisteli korvannipukoita :)

Edit. Minulta pyydettiin tästä korusta kaulakuvaa. Mielelläni sellaisen otankin ja lisäilen tänne, kun saan hankituksi sellaisen luonnollista kokoa olevan esittelykaulan.
Vielä tuosta kiinnityksestä sen verran, että kuvien oton jälkeen kiinnitin sivuelementtiä kiertävän helminauhan kiinni pienin ompelein.. Nyt pysyy sekin paikoillaan :)

Winter Carnivale -necklace with freshwater pearls, silk tube, agatized fossil coral, aquamarine, smokey quartz and silverplated metal.  Necklace is inspired by baroque art and music I have been familiarizing myself with.
and...  a few days ago I saw this a little bit funny video made in Venice ;)  Let's celebrate Winter :)


17 kommenttia:

 1. Aivan ihana koru, monenlaisia kauniita helmiä. silkkiputki on uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 2. WAU. Mieletön. IHANA.

  Pakko opetella tekemään epäsymmetrisiä koruja. Aloitankin heti huomenna. :)

  VastaaPoista
 3. Oi..Kiitoksia kommenteistanne, Nafisan, Manteli ja Niina :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis, ihanan erikoinen ja epäsymmetrinen koru! Tuollaisia haluaisin osata tehdä itsekin. Tykkään muistakin koruistasi kovasti :)

  VastaaPoista
 5. Loistavaa * hän taputtaa käsiään ja antaa ablodit Talvikarnevaaleille*.
  Tällainen koru jossa aistii selvästi erilaisia poljentoja, sooloja väleissä ja mahtavan orkesterin taustan talvisessa maisemassa.
  Siis Ihan kansankielellä: Koru on upea kokonaisuus erilaisia elementtejä hienosti yhteen sovitettuina. Hän kiittää ja poistuu...

  VastaaPoista
 6. Sole, kiitos :) Kävin tutustumassa blogiisi ja löysin ihastuttavia koruja :)

  Marjo, Kiitos :) Korutaiteilusi ohella olet kyllä uskomaton sanataiteen virtuoosi:)

  VastaaPoista
 7. I loved their jewelry, kati. you are very talented. congratulations on your beautiful blog.
  Hugs from Brazil

  VastaaPoista
 8. Thank You very much, Veronica! :) *hug*

  VastaaPoista
 9. Jopas on melkonen talvikarnevaali, ei taida tuntua paukkupakkaset missään kun on tää upeus kaulalla. Kaulakuva olis ollu kiva ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, Amalia :)

  Kaulakuva ois kiva juu :) Omaa kaulaani en (ujona) kuviin tuo, koska en halua esitellä aikoinaan sydänoperaatiosta saatua kestokoristusta, joka nyt on jo vaalennut, mut silti ;). Täytyy siis hankkia semmoinen luonnollista kokoa oleva.. miksihän niitä nyt sanotaan..esittelykaula ? :D

  Tämä kyllä asettuu ihan kivasti kaulalle.. lisäsin kuvien oton jälkeen muutaman ompeleen pitämään sivuelementtiä kiertävää helmiketjua paikoillaan. Muutoinhan se repsahtaisi tuohon sivuun..

  Kiinnitysjuttu mietityttää tässä korussa vielä, saa nähdä miten pitkäikäinen tuo sivuelementin pito on.. Ainakin seuraavaan koruun on ehdottomasti kehitettävä jokin napakka tukisysteemi.

  VastaaPoista
 11. Silkkiosuus on vaikuttava; ihanan runsas koru kaikissa osissaan!

  VastaaPoista
 12. Järjettömän upea, runsas, ihana koru! Just ihanaa erilaisuutta ja tekstuuria! Ja väritkin on niin suloiset!

  (Nyt tuli muuten aika ruma sana kommenttilootan sanavahvistukseksi :-o)

  VastaaPoista
 13. Kiitos, Akvamarin :)

  Juu.. itsellenikin on tullut joku tuonkaltanen sana vastaan sanavahvistuksessa:D

  VastaaPoista
 14. Ihanat sävyt tässä korussa - laittaisin mielelläni ensi kuussa kaulaan Venetsian karnevaaleissa:)

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommentistasi Tarja :)
  Voi kun pääsisikin paikanpäälle, karnevaaleihin ...

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.