lauantai 4. joulukuuta 2010

Talvipäiviä

 Upeat talvipäivät jatkuvat. Pari päivää sitten ilma oli niin kirkas, että otin kameran mukaan metsään. Talvi on pukenut  puiden oksat ja pienimmätkin heinänkorret upeaan kimaltelevaan juhla-asuun. Maisema näytti jalokivin koristellulta. Sellaisessa valossa on mukava harjoitella lumikuvausta.Otin lukuisia lukuisia kuvia, jotka kameran näytöllä näyttivät ihan siedettäviltä.. mutta totuus valkenee aina siinä vaiheessa, kun kuvat siirtyvät tietokoneen näytölle katseltaviksi :)  Jos säät sallivat, jatkan harjoituksia vielä tämän viikonlopun aikana.
Upeita, taitavasti otettuja talvi-ja muita luontokuvia kannattaa käydä ihailemassa esimerkiksi Tarkennuspiste-blogissa ja Markun taidetta-blogissa.

Eilen aamulla saimme aamukahviseuraa nuoresta valkohäntäkauriista, joka kurkisti yllättäen tuvan ikkunasta. Sain napattua kauriista muutaman pikaotoksen. Kuvassa näkyvät vaaleat varjot ovat ikkunan heijastuksia. Pieni kauris sai  haahuilla pihalla aina siihen saakka, kunnes se iski silmänsä ja hampaansa talvinuppuisiin alppiruusuihin ;)

Kauriit ja peurat ovat tuttu näky täällä Läntisellä Uudellamaalla. Metsissä ja pellonlaidoilla samoillessani törmään heihin tuon tuosta. Tapaamiset ovat aina yhtä mieleenpainuvia.


Tein kuvasta mallin vielä vaiheessa olevaan pronssilevykokeiluun. Kuviosahaus kuuluisi tietenkin tehdä tarkoitukseen suunnitelluin välinein, mutta kokeilenpa nyt kuitenkin näin aluksi tuolla kultasepän sahalla. Kuviosahankin hankin ehkä jossakin vaiheessa.  Teen tästä harjoitelmasta itselleni riipuskorun. 'Prototyypistä' tulee melko suuri, n. 50 mm pituinen. Riipusten (ja muiden mahdollisten korunosien) koot pienenevät sitten, kun ja jos taidot karttuvat.


Beautiful, clear winter days... a young white-tailed-deer came to say hey when we were having breakfast.  I took some pictures trough the window. 
I used one of the pictures in my next metalworking project. This test piece is going to be a pendant. I know that a goldsmith saw is not the best kind of tool for this kind of working, so I have to buy myself a jigsaw...

11 kommenttia:

 1. Ui, mielenkiintoista nähdä miten saat sen onnistumaan, vaikken sitä epäilekään, kaunis siitä peurasta tulee!! =)

  VastaaPoista
 2. Oi..kiitos kannustuksesta, Ninni :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat talvikuvat. Hyvältä näyttää kokeilusi jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä hienolta jo tuossa vaiheessa oleva riipus!!

  VastaaPoista
 5. Amalia ja Mags... Kiitokset :)

  VastaaPoista
 6. Voi mitkä talvikuvat ! Kauriit ovat kauniita, meilläkin on niitä. Tänään pihaan tuli myös saukko 8O

  VastaaPoista
 7. Kiitos Aila :)

  Saukko olisi kyllä melko yllättävä näky pihapolulla ...:)

  VastaaPoista
 8. Miten kauniita kuvia! Kyllä sä oot taitava!

  Täällä laajennetulla pk-seudulla hukutaan lumeen, mutta kyllä nuo puut ovat sitten upeita lumisine oksineen!

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Akvamarin :)

  Ja tänään tuli lisääkin lunta.. ja huomenna sama meno kuulema vaan jatkuu. Mikähän on tilanne helmikuussa... Varmaan kaivellaan tunneleita lumen alla:D

  VastaaPoista
 10. Tyttäreni on horoskoopissa kauris. Kuvittele jos saisit tästä tehytä rannekorun hopealla ja sitten vaikka jotain mustaa tai muuta joukkoon...Hopeisia kauriin päitä siis.

  VastaaPoista
 11. Niin, tuopa onkin mukava idea... Täytyy laittaa mietintään! Kiitos kommentistasi, Leena :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.