tiistai 2. lokakuuta 2018

Korukivet: Valtamerijaspis - Ocean jasper

Jatkan korukiviä esittelevää sarjaani tuomalla blogiin valtamerijaspiksen, joka on yksi lempikivistäni. Olenkin hankkinut niitä pieneen korukivikokoelmaani useita kappaleita - aina kun olen löytänyt jonkin erityisen mielenkiintoisen, kauniin ja budjettiini sopivan yksilön, olen toivonut saavani sen omakseni... Tähän juttuun otin mukaan kolme kiveä, joista yksi on päätynyt koruun. Kuvassa näkyvästä korusta voi lukea lisää täältä: klik


Valtamerijaspis on nimensä mukaisesti jaspiskiveä, pääosin  silikaatista koostuvaa kvartsin muunnosta. Suosittua korukiveä voi löytää monissa, rautaoksidin sävyttämissä väreissä. Nimensä jaspiskivi on saanut latinasta ja kreikasta ja tarkoittaa suomennettuna 'pilkullista kiveä'. Kiven kovuus on mohsin asteikolla 7, mikä tekee siitä kestävän korukiven.

Valtamerijaspikselle tyypillisiä kuviointeja ovat etenkin eräänlaiset laajenevat rengaskuviot, jotka tulevat esiin kiveä hiottaessa. Ensimmäisessä yksittäiskuvassa (alla) näkyy hiomaton valtamerijaspis, jossa nuo renkaat eivät näy, mutta jossa on kuitenkin ihan omanlaistaan viehätystä:


Valtamerijaspis on jaspiksen harvinainen muoto. Kiviterapian mukaan kivi hoitaa kantajansa kehoa ja mieltä alati liikkeessä olevan valtameren tavoin. Sen sanotaan vähentävän stressiä, rentouttavan ja luovan ympärilleen ilon ilmapiiriä.
Henkilökohtaisesti  ihailen vain kivien kauneutta...

Tämä alla näkyvä kaunotar on toinen yksilö melkein identtisestä parista. Ajatuksena on muuntaa nämä noin 20 mm pituiset kivet arvoisikseen korvakoruiksi...

Korukivet-sarjaani pääset selailemaan tästä linkistä: Klik


Toivottelen ihanaa lokakuun alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.