keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Korukivet: kivettynyt puu

Tällä kertaa tuon blogin  korukivikokoelmaan yhden luonnon muotoiluihmeistä; kivettynyt puu ei itseasiassa ole puuta lainkaan, vaan kvartsiryhmään kuuluvaa kiveä, joka on korvannut aikojen kuluessa sedimentteihin uponneen puun osat ja solukot. 
Puuaineksen korvautuminen mineraaleilla tapahtuu erittäin hitaasti ja hienovaraisesti niin, että parhaimmillaan puun syytkin ovat vielä näkyvissä.  Puun tuntu ja henki ovat läsnä. Vaikutelmaa korostaa näissä kuvissa näkyvässä kapussissa vielä se, että kiven väri toistaa puun luonnollisia sävyjä. Kivettynyt puu voi olla nimittäin myös  keltaista, sinistä ja punaistakin, riippuen siitä, mistä mineraalista se on muodostunut.  

Kiviaines voi olla jaspista, kalsedonia tai opaalia. Tämä yksilö näyttää hyvin jaspismaiselta. Kivettyneen puun kovuus on kvartseille ominaisesti suuri, 6,5 -7 Mohsin asteikolla.  

Kiviterapian mukaan kivettyneellä puulla on vahva yhteys luontoon, erityisesti maaperään. Se toimii siis henkisesti maadoittavana, rauhoittavana kivenä. Sen sanotaan vähentävän pelkoja ja hermostuneisuutta,  lisäävän hyvinvoinnin tunnetta ja rentoutta. Tämä kivi auttaa kantajansa näkemään metsän puilta; huomaamaan elämän tärkeät asiat. Fyysisellä puolella kivettyneen puun sanotaan hoitavan luita ja helpottavan selkävaivojen ja altzheimerin oireita.

****

Pikkuisen vielä muita kuulumisia korurintamaltani:  Koruja on tekeillä useampiakin, mutta olen rakentanut niitä kuin Iisakin kirkkoa. Uusin kokeilu valmistuu kohtapuoliin... 

Ja vielä erityiskiitokset: vaikka koruntekotahtini on ollut viime aikoina kovin hidas, on ihanaa huomata että olette pysyneet kaikki nämä kuukaudet lukijoinani. Sydämellinen kiitos siitä! 16 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta :)!

  VastaaPoista
 2. No olipas meillä yhtaikaa nämä kivettyneet puut käsissämme :-)
  Sulla upeassa jaspis-muodossa ja mulla opaalinsekaisena vuosirenkaineen. Yksi ihanimmista kivistä.
  Onko tuossa kapussin tapaan sileä selkäpuoli? Istutatko sen kehykseen? (kyselee aina utelias lukijasi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kävikin... Otin samalla kertaa kuvat myös hopealehtijaspiksesta, mutta ne epäonnistuivat, olisi ollut kia laittaa samaan postaukseen vähän enemmän matskua, mutta toisaalta ehkä paree, että mun korukivisarja säilyy tällä tavalla vähän selkeempänä...
   Sinun opaalisi olivat huimia! <3

   Tämän kapussin selkäpuoli on sileä, joten kivi täytyy istuttaa jollain 'ihmesysteemillä' koruun. Arvaa harmittaako, ettei mun kieputtelutaito ole edistynyt tipppaakaan... Tai , kyllähän sen jo jonkinnäköisiin kehyksiin saisi, mutta että jäljen pitäisi olla nättiäkin, o'ou, sanon minä! :)

   Nyt onkin tulossa yksi mahdollinen ratkaisu tähän kapussi-ongelmaan...Kokeilu (taas yksi sellainen!!) on juuri työn alla, tuolla keittön pöydällä odottamassa.

   Kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 3. Voi ihastus, onpa upea ♥
  Ihanaa kun vinkkailet näistä eri korukivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kiitos :)

   Mukava näitä kaunokaisia onkin esitellä. Samalla tulee itsekin oppineeksi jotain uutta! :)

   Poista
 4. Onkin kuitenkin semmosen "puumaisen" näköinen: kaunis ja lämmin. Hitailla menee meikäläinen korurintamalla. Olen urakoinut sukkia, pipoja, lapasia, neulemekkokin on työn alla:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helinä, kiitos :)

   Hitailla mennään. Minulla tuo 'uusi' kirjallisuusblogi vie aikaa enemmän kuin osasin arvioidakaan ja sen lisäksi on myös muita, yksityisiä syitä. Ja tietenkin se, että uudet tekniikat ja niihin tutustuminen vievät yllättävän paljon aikaa..

   Poista
 5. Tämä on huippukaunis yksilö<3
  Ja kiitos itsellesi, tahti se on hidastunut myös mulla, osin syystä ja osin muista askarteluista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, kiitos :)

   Onneksi huippunopea tahti ei ole bloggaamisen edellytys. Bloggaaminen tulee muun elämän jälkeen, niin on hyvä :)

   Poista
 6. Voi jösses kun tääkin on kaunis. Sä osaat taitavasti valita tänne aina maailman kauneimmat kivet. Tai esittelet ne niin hienosti, että niistä tulee miulle maailman kauneimpia. Kiitos joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MiunMaun, eikö olekin! Kivettynyt puu taitaa olla yksi suosikeistani, juuri tällaisena luontaisen sävyisenä... Voi kiitos, on vain niin mukava esitellä kauniita kiviä!

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 7. Kiitos itsellesi! Viet meidät joka kerta upeaan korukivien maailmaan. Ja on aina erittäin mielenkiintoista kuulla näistä kivien terapeuttisista ominaisuuksista!

  VastaaPoista
 8. Meripihka vilahti mielessäni katsoessani kivettynyttä puuta.
  Kauniita luonnon taiteilemia kuviota on kivettyneessä.
  Taidokkaasti käsittelet erilaisia materiaaleja.

  Eilen tuli ohjelma tv:ssä Australiasta, kaivoivat kuivasta aavikko maasta opaali kiveä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liplatus, meripihkassa on sitä samaa ajttomuuden tuntua kuin kivettyneessä puussa. Ihmeelliseesti luonto taiteilee...

   Oi, olisinpa halunut nähdä tuon dokumentin. Löytäisinköhän sen vielä netistä, Areenasta tai jostain muualta... Kiitos vinkistäsi ja kommentista! <3

   Poista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.