sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Korukivet: imperial-jaspis

Pitkästä aikaa päivittelen tätä pientä korukivisarjaani. 
Nyt rasiasta halusi esille erikoinen imperial-jaspis, jota jotkut kutsuvat myös vieläkin korkea-arvoisemmalla nimellä 'Royal Imperial Jasper'


Imperial-jaspiksen tunnistaa  vyöhykkeittäin kasvavasta pintakuviosta, joka tuo minulle mieleen revontulet - jotakin kääpämäistäkin siinä voi nähdä. Kiven väritys vaihtelee: olen nähnyt punertavia, sinertäviä ja vihreäkuvioisia 'imperialeja'.
Joskus olen törmännyt puodeissa imperial-jaspiksina myytäviin kiviin, jotka ainakin minusta ovat vaikuttaneet pikemminkin impressio-jaspiksilta... Nimet sekoittuvat herkästi. Imperial-jaspiksen kerrotaan suojaavan kantajaansa hyvin voimakkaaltakin negatiivisuudelta ja tasoittavan tunneheilahteluja. Kivi vähentää pelkoa ja epävarmuutta, auttaa näkemään pyhyyttä myös arkielämässä ja yhdistää ja sielun, mielen ja ruumiin voimia.  Ja kuten muidenkin jaspisten, imperialin sanotaan olevan yleisominaisuuksiltaan tyynnyttävä ja rauhoittava.


Viime päivät ovat olleet sen verran huisketta täynnä, että uutta korua pukkaa blogiin vasta ensi vikolla. Olisikohan pitänyt sivellä enemmältikin tuota rauhoittavaksi sanotun jaspiksen kaunista pintaa, saada kiire pois ;)

Siihen saakka: aurinkoisia päiviä alkuviikkoon! 


18 kommenttia:

 1. Tämä on uusi tuttavuus, valtavan kaunis. Tämä on utuinen kuin sumuisessa syysmetsässä kasvava kääpä. Kaunis kuninkaallinen. Munkin pitäis vissiin hipelöidä tällaista, mielellään vaikka päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MiunMaun :)

   Hyvin kääpämäinen, ihanan metsäntuntu tässä, totta!

   Poista
 2. Mielettömän upea kivi! Ihanaa kun laitat näitä kiviä tänne, tykkään!
  Ja niin ihanan vihreä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana :) Kiven väri on minunkin mielestäni aika ihana.

   Poista
 3. Minä katsoin ensin, että pikkukuvassa kotilon kuori :D Mistähän tuollaisia kiviä saa, siis oletko jostain Suomesta tilannut vai muualta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miina, kiitos :) Mulla on yksi kanadalainen luottomyyjä, mutta kannattaa etsiä kiviä myös Etsystä, kaikkien koruntekijöiden taivaasta!

   Poista
 4. Kaunis yksilö kertakaikkiaan:-)

  VastaaPoista
 5. Kuin pala luontoa, ihana.
  Kivellä on samoja vaikutuksia kuin luonnolla, rauhoittaa ja luo hyvänolon tunteen.
  Tätähän on hyvä hiplata pimeinä kylminä talvisina päivinä tuvan lämpimässä.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liplatus, kiitos :)

   Niin totta tuo mitä sanot! Kivien voimista voi olla montaa mieltä, mutta onhan niillä pitkän pitkä historia takanaan, monia vuosimiljoonia - ja kokemuksia, niilläkin!

   Poista
 6. ei muuta kuin jaspista silittelemään. Vois tehdä terää tässäkin osoitteessa.

  Kauniisti kuvattu kivi jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri :)

   Pikkuhiljaa alkaa kiire hälvetä, koruinnostuskin syttyy...

   Poista
 7. Kaunis ja todellakin tuo revontulet mieleen. Kivissä on voimaa ja näitä eri kivien ominaisuuksia on todella mielenkiintoista lukea ja kokeakin ne itse;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hyvä Mieli :)

   Kyllä, kivissä on vuosimiljoonien kuluessa niihin kerääntynyttä voimaa! Ajatuskin siitä, mitä ne pystyisivät historiasta kertomaan... Jotain siitä ne kuiskivatkin, ehkä..:)

   Poista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.