torstai 19. tammikuuta 2017

Nostalgia - helmikirjotut korvakorut


Vuoden ensimmäisinä koruina valmistuivat nämä ruusunpunavalkoiset helmikirjotut korvakorut, jotka saivat nimensä kauniilta, englantilaiselta Nostalgia-ruusulajikkeelta.  

Tavoitteena oli tutkiskella, miten saada Swarovskin kartiomaiset kristallit istumaan tekstiilikoruihin niin että korun takaosaan ei muodostuisi ylimääräistä 'pomppua'.  Yksi mahdollisuus on käyttää apuna valmiita riipuspohjia, mutta minusta ne ovat liian massiivisia tämän kokoluokan koruihin. Niinpä ompelin eräänlaisen tukirakenteen kristallien alle, ihan näkymätömiin. Homma näyttää onnistuvan  hyvin ainakin 12 millisillä  rivoleilla, varmasti myös suuremmilla kristallikivillä, joita on tuolla jo odottelemassa.

Korujen alaosissa kokeilin, miltä yksi pieni siemenhelmikierros näyttäisi tuossa takaosassa, mutta mutta; en tiedä. Kaulakoruissa juttu saattaisi (kauniimmin toteutettuna) toimiakin, sillä se nostaisi korun tekstiilitakaosan pois iholta, mikä olisi  joidenkin korunkäyttäjien mielestä varmastikin ihan hyvä juttu.
T'äytyypä ottaakin selvää, voiko korujen viimeistelyssä käytettävää Ultra Suedea puhdistaa esim. kuivapesuaineilla...

Alakuvaan kokosin suurin piirtein kaikki koruissa käyttämäni materiaalit (vain alaosien ruusunpunaiset, pienet chanton-kristallit puuttuvat valikoimasta). Oikealla valkoinen Lacy's Stiff Stuff - ompelupohja ja sen vieressä säämiskämäinen Ultra Suede -mikrokuitukangas, joka oli tällä kertaa kermanvaalea. Ja erikoisvahva Fireline-siima on ehdoton tämäntyyppisiin töihin.
Siemenhelmet Miyukin hopea-kristallia ja karpaloa, metalliosat sterling-hopeaa.

12 kommenttia:

 1. Kaisa Reetta, näistä tulee ihan Anna Karenina -olo! Hienoa, että ehdit jatkaa tätä kiinnostavaa, kiehtovaa harrastustasi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, aivan, näissä on jotain sitä...:) Mukava oli taas jatkaa koruntekoa, yritän tasapainoilla näiden kahden ihanan harrastuksen; korujen ja kirjojen välillä, silleen sopivasti. Tuntuu että tasapaino alkaa vihdoin löytyä :)

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Aivan huikeen ihanat<3 Mullakin oli työn alla samantyliset. Tilasin ohjeen mukaiset siemenhelmet ja kristallit mutta ei onnistunut, tuntui että siemenhelmiä oli liikaa eivätkä ne istuneet nätisti kristallin ympärille: tuossa tuo nyt odottaa purkamista mutta siinä se vasta työmaa on jos kokoaminenkin oli aika haastavaa:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helinä, kiitos :)

   minulla ei ollut tällä kertaa ohjetta oppaana, aloin vain tehdä ja kokeilla.
   Ja tällaisen korun purkaminen -hui, mikä työ siinä olisi!

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 3. Todella upeat korvikset! Nää menis vaikka mimmosissa juhlissa, niin on kauniit. Mä olen kans kovasti innostunut helmikirjonnasta ja soutachesta, vaijerikorut on jääneet vähän vähemmälle nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ellieli, kiitokset :)

   Helmikirjonta /soutache on nyt se, mikä kiinnostaa, vaijerikoruja olen koko koruiluharrastukseni ajan tehnyt vain muutaman kun pelottaa se, miten ne kestävät käytössä. Toisaalta, yksi pitkä vaijerikaulakoru on ollut äitini käytössä 5 vuotta ja yhä pelittää. En vaan saa millään päähäni ko. vaijerin kauppanimeä. Se oli kertakaikkisen ihanaa, pehmeää - ja kokemuksen mukaan siis kestävää.

   Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 4. Voi miten kaunista sinun käsistäsi taas onkaan syntynyt <3

  VastaaPoista
 5. Onhan kauniit korut. Onnea alkaneelle vuodelle ja kivoja koruja edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anja, kiitokset :) ja kiitokset toivotteluista, onnea myös sinulle alkaneeseen vuoteen! <3

   Poista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.