sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Korukivet: Thuliitti


Tämä todella kaunis, ja suhteellisen harvinainen vaaleanpunerva korukivi on saanut nimensä Ultima Thulelta, myyttiseltä, äärimmäistä pohjoista kuvaavalta tarujen saarelta, paikalta, joka on hengeltään vähän samanlainen kuin meidän suomalaisten hyvin tuntema 'Kaukametsä'. Paikka, joka siintää unelmissa, tavoittamattomissa mutta joka silti on aina läsnä - sydämen syvyyksissä.

Ensimmäisen kerran thuliittia löydettiin Norjan Telemarkista vuonna 1820. Kemialliselta koostumukseltaan thuliitti silikaattimineraalihin kuuluvan zoisiitin muoto,  Sen kauniit punaiset sävyt johtuvat kiven suuresta mangaanipitoisuudesta. Punan seassa näkyvä vaaleampi kuviointi on puolestaan valkoista kalsiittia. Kiven kovuus Mohsin asteikolla 6,5. Thuliittia kutsutaan toisinaan myös rosaliiniksi (rosaline).

Kiviterapian mukaan thuliitti huokuu elämänvoimaa ja iloa ja välittää näiden lisäksi ympärilleen myös luovuuden ilmapiiriä, lapsenmieltä, hoivaa, lohtua ja sydämellisyyttä. Jotakin hyvin lämmintä tästä kivestä välittyykin!

6 kommenttia:

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.