perjantai 20. maaliskuuta 2015

Korukivet: Epidootti

Kivien maailmasta löytyy yhä vain uusia tuttavuuksia. En ollut koskaan ennen nähnyt epidoottia, ennen kuin bongasin sellaisen eräästä korukivipuodista. Ihastuin epidootin metsäiseen tuntuun, sen 'pehmeään', hennosti kimmeltävään  sammaleisuuteen. Tästä yksilöstä tahdon tehdä metsänhaltijattaren kaulakorun!

  Lasikiiltoista epidoottimineraalia esiintyy yleisesti metaformisissa kivilajeissa, esimerkiksi graniitissa. Puhtaassa muodossaan sitä käytetään jonkin verran korukivenä. Kiderakenteeltaan pitkulaisen mineraalin kovuus on mohsin asteikolla 6-7. Epidoottia voi löytää vihreän, keltaisen ja harmaan eri sävyissä, esiintyypä sitä jossakin päin maailmaa  täysin mustanakin.

  Kiviterapian mukaan epidootti on voimakas 'parantajakivi':  se nostaa energiatasoja, parantaa havainnointikykyä ja on avoimessa ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa ihmisen henkisten tasojen kanssa. Epidootin sanotaan olevan erikoisen hyvä apu negatiivisen energian ja negatiivisten mielialojen hälventämisessä. Näiden tilalle se tuo optimistista energialatausta ja hyvinvointia. Epidootti vie kantajansa lähelle luonnosta huokuvaa voimaa ja auttaa häntä sopeutumaan rauhalliseen, luonnolliseen elämänrytmiin. Enpäs osannut aavistaakaan, millaisen voimapakkauksen sain käsiini :)

**
Toivottelen blogissa pistäytyville ihanaa viikonvaihdetta
sekä huomista kevätpäiväntasausta! 
Ensi kerralla vuoron saavat taas korut. 


6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen kivi, sympaattinen :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Onpa todellakin kaunis kivi. Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Ihan täysin metsänhaltijan kivi. Siihen kaveriksi kuukivi, niin kombo on täydellinen. Mielenkiinnolla jään odottamaan millaiset korun metsänhaltija haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MiunMaun, en saanut vangittua kiven luonnetta kuvaan. Tätä kiveä oli jostain syystä ihan mahdottoman hankala kuvata! Se ihanuus, minkä minä tässä 'livenä' nään, ei nyt oikein välity.

   Niin, mietintämyssyä tarvitaan, ennen kuin metsänhaltijan koru astuu päivänvaloon :) Ihana näitä on jo suunnitella, saati sitten miettiä sitä hetkeä, kun korut ovat valmiita ja valmiina jonkun kannettavaksi <3 Tiedät tunteen!

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.