maanantai 31. maaliskuuta 2014

Korukivet: Kuukivi


Salaperäinen kuukivi on kalimaasälvän eli ortoklaasin muunnos, jonka kaunis revontulia muistuttava hohde johtuu kiven sisäisistä lamellilaskostumista.

Kuukiveä on pitkään pidetty onnekkaan rakkauden symbolina. Sen on uskottu olevan kuun tavoin täynnä mystistä voimaa: se johdattaa kantajansa sisäiselle matkalle, etsimään asioita, jotka ovat aikojen saatossa kadonneet tai unohtuneet ja tuomaan ne valoon.
Kuukiveä on ennen muinoin käytetty matkalaisten talismaanina sekä intohimoisen rakkauden osoittavana lahjana rakastetulle.

~~~~~~~~~~~~~~

Koruna kuukiveä on käytetty jo tuhansia vuosia sitten roomalaisessa kulttuurissa, idässä vielä tätäkin kauemmin. Viimeisen sadan vuoden aikana kuukiveä käytettiin paljon varsinkin jugend-koruissa. 
Tähänkin kiveen liittyy hassulta kuulostava uskomus: rakastunut pari saattaa saada tietoa tulevaisuudestaan, kun he kumpikin pitävät kuukiveä suussaan täydenkuun aikaan ;)

14 kommenttia:

 1. Rakastan kuukiveä(kin), varsinkin sen harmaana sävynä! En ehkä niin paljoa, että suuhuni laittaisin ;-) mutta kyllä sen salaperäinen hohde on vastustamaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, kuukivi on kyllä erityisen kaunis! Minä puolestani tykkään tästä vaaleammasta, sinihohteisesta. En minäkään laittais kiviä suuhun, mieluummin kaulaan ;) Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoinen kivi :). Mulla itseasiassa on noita kiviä. Täytyy twhdä niistä jotain :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, innolla odotan, mitä sinä taitava saat kuukivestä aikaan! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Hassu uskomus:) Mutta mielelläni ottaisin vastaan vaikkapa isohkon kuukivisormuksen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, eikö, kaikkea ne keksiikin! :) Kuukivisormus olisi upea! Kiitos komentistasi :)

   Poista
 4. Aaaah... Mikä ihanuus taas. Joko sä tiedät kaikki mun lempparikivet, tai sitten mä tykkään kaikista kivistä. Jompsi kumpsi. Sateenkaarikuukivi on yksi kauneimmista vaaleista kivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MiunMaun, olisi vaikea valita yksi, kaikein ihanin kivi monien joukosta, eikö :)
   Onko tämä nyt sitten sateenkaarikuukivi, pelkkänä kuukivenä ostin... Täytyypä ottaakin selvää.. Kiitokset kommentistasi :)

   Poista
 5. Kiehtova kaunis kivi, tunne että voimaa säteilee.
  Mielenkiintoista tietoa ja uskomuksia annoit kivestä. Kiitän.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liplatus ja ole hyvä :) Mielenkiintoisia juttuja näihin kiviin sisältyy, itsekin aina yllätyn kun alan tutkimaan...

   Poista
 6. Tähän kiveen on kyllä selvästi kätkeytynyt kuun mystinen voima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mieli, jotakin mystistä tässä kivessä on! Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Kommenttisi on päivän ilo! Kiitos :)
.